På denne side kan du finde både nye og gamle nyheder fra Gedser Fuglestation.Åbent Hus 26. september 2021

onsdag 15. september 2021
Nyt tiltag ved efterårets Åbent Hus bliver en udstilling af et udpluk af Jan Carlo Van Dijk's fuglebilleder
af Hans Lind

   Vi har i mange år haft Åbent Hus på Gedser Fuglestation to gange hvert år: Om efteråret har det altid være den sidste søndag i september, hvor trækket for rigtig mange småfugle og rovfugle er på sit højeste. Forårets Åbent Hus er normalt i slutningen af april eller starten af maj, afhængigt af, hvornår påsken og andre af forårets helligdage ligger, men det er her, hvor vi byder langdistancetrækkerne velkommen til Danmark: F.eks. løvsanger, tornsanger, rødstjert, gøg og fluesnapperne.

   Som vi plejer, kan man - også denne gang - få en unik oplevelse, som det er at se trækfuglene helt tæt på, mens de bliver ringmærket og bestemt til art, køn og alder, alt mens finker og spurvehøge gør himlen usikker!

   Men som noget nyt, kommer den lokale ornitolog og kunstner, Jan Carlo Van Dijk, og udstiller en del af sine flotte fuglebilleder i sort/hvid og farver. Vi ser frem til en betydelig interesse for hans værker, som også kan købes på stedet. Man kan endvidere købe fine fuglekasser, foderhuse og andre effekter, hvorved man støtter fuglestationens arbejde.

2021 08 26 Kirkeugle Athene noctua 20201209 mellem

 Kirkeugle

2021 08 26 IMG 4391 mindre

  Rødstrubet lom

Herudover byder fuglestationen på orientering om vores arbejde med fuglene, en lille rundtur på området for at se, hvodan fuglene bliver fanget samt en kop kaffe/te og lidt kage.

Håber vi ses derude!

mvh/Hans