På denne side kan du finde både nye og gamle nyheder fra Gedser Fuglestation.European Birdwatch Day finder sted den 6. oktober 2018

onsdag 26. september 2018
Mød op på Danmarks sydspids og vær med til at tælle de mange trækfugle - eller bare nyde dem!
af Hans Lind

  Lørdag den 6. oktober skal trækfuglene skrives i mandtal, og det foregår i hele Europa på adskillige trækfuglelokaliteter. Tusinder af fuglekiggere vil denne dag rette kikkert og teleskop mod himlen og prøve at få tal på de millioner af fugle, der flyver forbi – og samtidig skabe fokus på deres fantastiske rejse sydpå til vinterkvarteret.

Rod Glente. Gedser Odde. 5.10.2014 Gert Juul Jeppesen blog

Rød glente over Gedser Odde 5. okt. 2014, Foto: Gert Juul Jeppesen 

  Gedser er med igen i år, og mellem kl. 9 og 13 vil kompetente fuglekendere tage imod både dig og fuglene på Danmarks sydspids Gedser Odde, som er et knudepunkt for flere af fuglenes trækruter.

  Parker venligst på P-pladsen ved stranden efter fyret og gå de 200 meter til obs-punktet ved Sydstenen (se kortet nedenfor). Man kan komme og gå, som man vil, og det er gratis at være med.

  Lignende arrangementer afholdes desuden ved fuglestationerne i Skagen og Blåvand, så alle har mulighed for at være med – hvad enten man bor i nord, syd, øst eller vest! Kom frisk og vær med til at tælle - eller bare kom og lær mere om fuglene!

Seks millioner trækfugle

  Alle fugle, som observeres på de tre fuglestationer, rapporteres samme dag til BirdLife, som samler data fra alle de BirdLife-partnere, der deltager i EuroBirdwatch. I 2016 blev der således registreret næsten seks millioner trækfugle på dagen, og dermed er EuroBirdwatch den største trækfugle-begivenhed i Europa.

Gedser Odde kort