På denne side kan du finde både nye og gamle nyheder fra Gedser Fuglestation.Årets sidste trækfugletæller er startet - tak til alle

mandag 22. oktober 2018
Takket være en stor indsats fra en række trækfugletællere ser det ud til, at vi får dækket alle dage i standardperioden fra 11. august til 20. december i år. Gedser Fuglestation siger mange tak for indsatsen og for hyggeligt samarbejde. Man kan allerede nu booke de perioder i 2019, hvor man ønsker at tælle.
af Bo Kayser

En række ornitologer havde påtaget sig at dække kortere eller længere perioder af Gedser Fuglestations træktælling ved Gedser Odde i efteråret 2018. Og yderligere en del havde tilbudt sig som backup-personer, hvis vi skulle stå og mangle en tæller.

IMG 7391 Ole Anders

Ole Friis og Anders Prehn.

Anders Prehn startede sæsonen med at tage perioden fra 11. august til 21. september. Jimmi Skat Hansen dækkede 22.-24. september. 

IMG 8205 Christian Glahder

Christian Glahder.

Christian Glahder fik nogle fine dage fra 25.-27. september. 

IMG 8736 Michael Grell

Michael Grell fotograferer Nøddekrige.

Michael Grell talte både sidst i september og i ugen fra 7.-13. oktober. Ole Friis tog selv den første uge af oktober, tiden fra 14. til 21. oktober og supplerede desuden, hvor der var behov for det i oktober.

IMG 0504 Preben Berg

Preben Berg.

Preben Berg startede 22. oktober og tager resten af standardperioden til 20. december.

Træktællerne har ikke blot udført et godt feltarbejde. De har også tastet observationerne ind i DOFbasen efter de retningslinjer, som fuglestationen anvender. Det bliver derfor meget let at bearbejde observationsdata til årsrapport m.m. Og flere har bidraget til Gedser Fuglestations daglige blog-indlæg.

Mange tak for hjælpen.

   Bo Kayser

Træktællingskoordinator