På denne side kan du finde både nye og gamle nyheder fra Gedser Fuglestation.EuroBirdwatch 2020 søndag 4. okt.2020 på Gedser Odde

lørdag 26. september 2020
Mød op på Danmarks sydspids og vær med til at tælle de mange trækfugle - eller bare nyde dem!
af Hans Lind

2020 EBW logo  

Søndag den 4. oktober skal trækfuglene skrives i mandtal, og det foregår på samme dag i hele Europa på adskillige trækfuglelokaliteter. Tusinder af fuglekiggere (i 2019 næsten 30.000) vil denne dag rette kikkert og teleskop mod himlen og prøve at få tal på de millioner af fugle, der flyver forbi – og samtidig skabe fokus på deres fantastiske rejse sydpå til vinterkvarteret.

2017 10 13 Bramgas. Gedser Odde

 Trækkende bramgæs over Gedser Odde 13/10-2017. Foto: Gert Juul Jeppesen

2017 10 13 Fjeldvage. Gedser Odde. Gert Juul Jeppesen. 17 redigerad 1

Fjeldvåge 13/10-2017 Gedser Odde. Foto: Gert Juul Jeppesen

   Gedser er med igen i år, og mellem kl. 9 og 13 vil kompetente fuglekendere fra Gedser Fuglestation tage imod både dig og fuglene på Danmarks sydspids Gedser Odde, som er et knudepunkt for flere af fuglenes trækruter. Her krydser vandfuglenes øst/vestgående trækrute med landfuglenes nord/sydgående ditto, så her er alle muligheder åbne for at iagttage fuglene vandringer.

   Parker venligst på P-pladsen ved stranden efter fyret og gå de 200 meter til obs-punktet ved Sydstenen (se kortet nedenfor). Man kan komme og gå, som man vil, og det er gratis at være med. God ide med varmt tøj, lidt mad og drikke og en kikkert, hvis man har, men vi har nogle få kikkerter til udlån.  

 Gedser Odde kort

 

  Lignende arrangementer afholdes desuden ved fuglestationerne i Skagen og Blåvand, så rigtig mange har mulighed for at være med – hvad enten man bor i nord, syd, øst eller vest! Kom frisk og vær med til at tælle - eller bare kom og lær mere om fuglene og deres fantastiske rejse.

Fire millioner trækfugle

  Alle fugle, som observeres på de tre fuglestationer, rapporteres samme dag til BirdLife, som samler data fra alle de BirdLife-partnere, der deltager i EuroBirdwatch20. I 2019 blev der således registreret over fire millioner trækfugle på dagen, og dermed er EuroBirdwatch den største trækfugle-begivenhed i Europa. Måske bliver det samlede antal trækfugle endnu større i år?