Kom og bliv observatør ved Gedser Odde i en-to dage, en uge eller i en længere periode.

Booking status pr. 8. juni 2018:
- 11. august til 15. september 2018. Anders Prehn.
- 16. september til 21. oktober: Ledig.
- 22. oktober til 20. december (- 31. december). Preben Berg.
- Ole Friis Larsen har desuden tilbudt at udfylde huller, når har er i landet.

Observatør ved Gedser Odde: "Vikarer søges"
Vi vil meget gerne have dækket trækket mindst 3-4 dage i hver 10-dages periode. Hvis du har mulighed for at tælle 1-flere dage i de udækkede perioder og taste resultaterne ind i DOFbasen, hører vi derfor meget gerne fra dig. Tilsammen kan "vikarerne" forhåbentlig dække de fleste huller. Vi vil helst have talt mindst 5 timer de enkelte dage og helst efter tællestandarden, men hvis du bare kan dække mindst 3 timer, hvor du dækker havtrækket og de store landtrækkende fugle, så vil det også være fint. Kontakt Bo Kayser (e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., telefon 5134 6278), som koordinerer tællingerne, hvis du er interesseret. Vi kan betale diæter/kørsel på 200 kr. pr. dag. Vi glæder os til at høre fra dig.

Baggrundsinformation til observatører, som ønsker at dække en længere periode

I 2017 begyndte vi som noget nyt med fast trækobservatør tilknyttet Gedser Fuglestation. Det fortsætter vi med i efteråret 2018. Perioden starter nok som i 2017 16. august og går i hvert fald til 15. november med standardiseret træktælling. Vi forventer dog at udvide standardperioden til 31. december, da der er meget træk sidst på året. Der vil blive talt 5 timer hver morgen, samt hvad observatører har lyst til ud over det. Observatøren vil blive en del af fuglestationsmiljøet med ringmærkere, formidlere og andre.

Gedser Odde er kendt for en kombination af havtræk og landtræk med store antal af almindelige fugle som ederfugle og lommer krydret med sjældenheder både på land og over havet. 

Er du en dygtig og erfaren trækobservatør af såvel havtræk som landtræk, og har du lyst til bidrage til Gedser Fuglestations dataindsamling, registrering i DOFbasen og formidling af forskellig slags, hører vi meget gerne fra dig.

Observatøren vil få udbetalt diæter på samme vilkår som ringmærkerne, dvs. 200 kr. om dagen med de nuværende takster. 

Du kan kontakte enten Bo Kayser, tlf. 5134 6278, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., eller Hans Lind, tlf. 6167 1843, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Du vil blive bedt om referencer til tidligere arbejde som observatør og til personer, som har arbejdet sammen med dig på trækstederne. Hvis du er er tvivl, om du har erfaring nok, er du velkommen til at kontakte os alligevel. Du kan evt. starte som frivillig og siden blive fast observatør.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Gedser Fuglestation