IMG 9038 lille

Kom og bliv observatør ved Gedser Odde en uge, i en længere periode eller eventuelt kun i en-to dage.

Booking status pr. marts 2021:

Efteråret 2021 (11. august til 20. december): Du er velkommer til at booke én eller flere perioder allerede.

 

Baggrundsinformation til observatører, som ønsker at dække en længere periode

Perioden starter 11. august og går til 20. december med standardiseret træktælling. Der vil blive talt 5 timer hver morgen, samt hvad observatører har lyst til ud over det. Observatøren vil blive en del af fuglestationsmiljøet med ringmærkere, formidlere og andre.

Gedser Odde er kendt for en kombination af havtræk og landtræk med store antal af almindelige fugle som ederfugle og lommer krydret med sjældenheder både på land og over havet. 

Er du en dygtig og erfaren trækobservatør af såvel havtræk som landtræk, og har du lyst til bidrage til Gedser Fuglestations dataindsamling, registrering i DOFbasen og formidling af forskellig slags, hører vi meget gerne fra dig.

Observatøren kan få udbetalt diæter på 200 kr. om dagen med de nuværende takster. 

Du kan kontakte enten Bo Kayser, tlf. 5134 6278, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., eller Hans Lind, tlf. 6167 1843, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Du vil blive bedt om referencer til tidligere arbejde som observatør og til personer, som har arbejdet sammen med dig på trækstederne. Hvis du er er tvivl, om du har erfaring nok, er du velkommen til at kontakte os alligevel. Du kan evt. starte som frivillig og siden blive fast observatør.

Observatør ved Gedser Odde: "Vikarer søges"
Vi vil meget gerne have dækket trækket mindst 3-4 dage i hver 10-dages periode. Hvis du har mulighed for at tælle 1-flere dage i de udækkede perioder og taste resultaterne ind i DOFbasen, hører vi derfor meget gerne fra dig. Tilsammen kan "vikarerne" forhåbentlig dække de fleste huller. Der tælles mindst 5 timer de enkelte dage, og tællestandarden sølges. Kontakt Bo Kayser (e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., telefon 5134 6278), som koordinerer tællingerne, hvis du er interesseret. Vi glæder os til at høre fra dig.

Hjælpeobservatører søges også
I stedet for at være hovedobservatør, kan du i stedet være hjælpeobservatør. Du kan enten blive det, fordi du gerne vil lære noget mere, inden du selv bliver hovedobservatør. Eller du kan blive det, fordi du gerne vil være på fuglestationen og hjælpe med til træktællingen. Hvis du hjælper med gerne mindst to uger, kan du bo gratis på fuglestationen. Du for ikke betaling og skal selv sørge for forplejning.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Gedser Fuglestation