Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2020 (145)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Den Blå Juvel

torsdag 23. juli 2020
af Anton Liebermann

Sikke en dejlig Juli dag vi har været vidner til i dag, men den startede såmænd i den stille ende. Himlen var nemlig stort set skyfri, og den smukkeste solopgang lå ude mod øst. Haven var så stille, at jeg efter endt opsætning af nettene, fortalte Alex, at jeg ikke havde den store tiltro til i dag. Første runde viste sig dog fra en helt anden side, og vi mærkede næsten 20 fugle blot på denne runde. Antalmæssigt ved jeg godt det ikke er noget at råbe sønderligt hurra for, men årstiden taget i betragtning, og de sidste par dage med under 20 mærkninger, så var det ganske dejligt. Det var nu ikke højdepunktet på denne første runde, der ventede os nemlig noget af en overraskelse i N7.

DSC 0890 1Jep! I ser ikke syner. En flot han 1k Isfugl.

Første nye mærkningsart for Gedser Fuglestation siden den Lille Rørsanger blev mærket sidste år i Juni, og en art som var alt andet end forventet her i fyrhaven. Vores teori er, at den nok er kommet ind ude fra havet af? Måske tidligt i morges, eller måske sent i går aftes og så har sovet i haven - fordi andet giver ikke rigtig mening. Det var dog en sand fryd at fragte denne smukke juvel til labbet, og få den nærstuderet. Vi kaldte odden, men der var ikke den store interesse i, at opleve dette blå lyn - så nydelsen forblev blot hos Alex og jeg. 

Dette holdte smilet på læberne resten af morgenen, selom aktivitets nivueaet dalede drastisk allerede på anden runde. Resultatet fra hele dagen kan ses her:

Today’s total:

Isfugl / Common Kingfisher - 1
Kærsanger / Marsh Warbler - 4
Rørsanger / Eurasian Reed Warbler - 2
Gulbug / Icterine Warbler - 0 / and 1 recapture 
Gærdesanger / Lesser Whitethroat - 10 / and 3 recaptures
Tornsanger / Common Whitethroat - 2 / and 2 recaptures
Munk / Eurasian Blackcap - 2 / and 3 recaptures 
Gransanger / Common Chiffchaff - 4 / and 2 recaptures
Løvsanger / Willow Warbler - 2
Træløber / Euraisan Treecreeper - 1
Tornirisk / Common Linnet - 0 / and 1 recapture

Total: 28 new ringed and 13 recaptures

Klokken 10 meldte et jysk hold sig, som skulle ha sig en omgang formidling. Solen bagede dejligt i fyrhaven, og vi var godt mandsopdækket med Vibeke, Anne-marie, Gert, Bo, Ole, Alex og jeg. Det hele gik lige som det skulle, og som et lille højdepunkt, så los en  træløber vise sig fra sin bedste side, og de var meget optaget af, at se dette lille vidunder helt tæt på. De forlod stationen både klogere og gladere end da de kom - så det kan man da sige at have være vellykket. 

Jeg havde en masse ting at skulle sende, klargøre og ordne hen på eftermiddagen, så imens jeg var travlt optaget, så tog Alex og Ole på odden. Der skete dog ikke det store derude, så de var hurtigt tilbage på stationen, og vi besluttede at drage mod købmanden i Gedser. 

Ole lavede lækker vegetar ret, og vi fik hygget ind til lyset havde forladt odden. Nu er alle mand i seng, og jeg er det også meget snart. I morgen venter os en blæsende dag fra vest, så forhåbningerne er ikke sat op til det store! Vi tror dog stadigvæk på guldet, trods det evige spørgsmål “Hvor mon den lille pust af østenvind bliver af?, ligger lige til højrebenet.

Mojn,

de gladeste hilsner,

Anton