Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (157)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)
Se indlæg fra måned: jan. (5)feb. (7)mar. (31)apr. (30)maj (31)juni (30)juli (16)aug. (31)sept. (30)okt. (31)nov. (30)dec. (20)

Sidste tælledag i standardtiden

onsdag 20. december 2023
af Ole Friis Larsen

GFU dec ons 1298Smuk lokal fugl ved Odden, en adult/voksen Svartbag (Larus marinus). Foto: Ole Friis Larsen/GFU

Trækket på Odden: Onsdag 20. december var standardtidens sidste dag i denne sæson. Henrik og jeg tog afsked med hinanden før afgang til Odden, for han havde kørelejlighed til Nykøbing og toget hjem, før standardtiden sluttede klokken 13:01. Senere kom Gert Juul Jeppesen fra gruppen frivillige ved fuglestationen til for at være med til at slutte sæsonen. Det blev ikke nogen stor dag, men heller ikke nogen dårlig dag. Når det kniber med fugle at tælle på træk, er der ofte lokale fugle at glæde sig over. En måge viser sig at være en smuk fugl, eller hele Nordens sydligste punkt udfolder sig som et fantastisk landskab med vilde bølger, magiske solopgange eller utrolige skyformationer. Odden er altid en oplevelse, måske endnu mere, når man kommer der hver dag i en længere periode.

Sidste tælling bød i løbet af de fem timer på 1.342 fugle af 17 arter på træk – og på et tidspunkt så 2.800 Ederfugle (Somateria mollissima) nærmest ud til at stige op af havet ud for Odden. De havde nu nok ligget på overfladen hele tiden, men ikke synlige mellem bølgerne og et stykke ude. De illustrerede en af de udfordringer, vi tumler med ved Odden; mange af trækfuglene er faktisk i mål, når de kommer til Gedser Rev, og i december bliver det stadig vanskeligere at skelne mellem lokale overvintrende fugle, som blot flytter sig for en lodsbåd eller kompenserer for havstrømmen og fugle, som stadig passerer på reelt træk. Denne dag blev det således ’kun’ til lidt over 400 Ederfugle, der så ud til at være på vej videre for at overvintre længere mod vest.

Halvdelen af de fem timer regnede det, og det betyder at vi må i tørvejr inde under marinestationens vindfang med mindre udsyn, men først og fremmest betyder det, at udsigten over havet bliver skåret ned fra 10-20 kilometer til 500 meter på grund af regndisen, så vi heller ikke kan se ret langt ud over havet. I de klare perioder var det tydeligt, at hovedparten af dagens Sortænder (Melanitta nigra), Fløjlsænder (Melanitta fusca), Ederfugle og Rødstrubede Lommer (Gavia stellata) fløj langt fra kysten i den hårde vestenvind, og der kan være fløjet fugle, som ikke var til at se i regndisen, men sådan er vilkårene, og de er ens hvert år, så derfor kan tallene stadig sammenlignes med rimelighed fra år til år.

GFU dec ons 1296Betonklippen ud for kysten ved Odden er næsten altid en sikker scene for god underholdning af Skarver (Phalacrocorax carbo), der småskændes og skider på hinanden, mens de står til tørre. Når der er øer af tang, som denne onsdag, kommer der også mange måger til, og man kan øve sig i at bestemme dem.

GFU dec ons 1297Stadig flere Traner (Grus grus) tager chancen og satser på en mild vinter i Danmark, Tyskland og andre nordeuropæiske lande i stedet for at følge flertallet til Sydfrankrig og Spanien, men en Trane på udtræk ved Gedser Odde 20. december er stadig en bemærkelsesværdig observation.

GFU dec ons 1299Når det regner, sker det ofte, at småfugle på Odden søger ind i tørvejr under marinestationens vindfang for at lede efter mad. Onsdag kom blandt andet denne våde Gråsisken Acanthis cabaret/flammea) ganske tæt på observationsposten. Foto: Ole Friis Larsen/GFU

Det har været et privilegium at arbejde som frivillig træktæller for Gedser Fuglestation til sidste tælledag i endnu en periode, og det bliver lidt mærkeligt ikke at skulle ud på det arbejde igen torsdag og de kommende dage, selv om der er masser af andet arbejde at gøre for fuglene. Tak til alle, der har fulgt med i dagbogen. I må have et smukt solhverv 22. december, når lyset vender, en god jul og forhåbentlig et fint nytår. Vi ses.

Se alle onsdagens observationer fra Gedser Odde i DOFbasen.

... og blive ved med at tjekke DOFbasen, for der kommer sikkert andre fuglefolk ud på Odden med jævne mellemrum, indtil fuglestationen sender nogen ud igen.

Folk på fuglestationen: Ole Friis Larsen

Sidste net taget ned

tirsdag 19. december 2023
af Henrik Jørgensen

Jeg var som de andre dage tidligt oppe hvis nu at vejret skulle  være til at mærke i, men der var 12 m/s og småregn i luften plus en stor bunke regn var på vej, og da den næste uge så meget skidt ud for at kunne sætte nettene op valgte jeg at tage de sidste net ned for i år.

Et hurtigt kig på hvad der er blevet ringmærket efter sæsonen(16.november til nu) så er der ringmærket 922 fugle hvoraf de 315 var i december. De fleste var grøn og gråsisken. Af sjove ting var der blå kærhøg, hvidsisken, silkehale og skovsneppe.

Ole er tilbage så dette bliver min sidste blog for i år.

Jeg ønsker alle en god jul samt et godt nytår!

På stationen: Ole Friis Larsen, Henrik Jørgensen

Det var ikke harer som spiste æblerne denne gang!

mandag 18. december 2023
af Henrik Jørgensen

Nettene kunne ikke komme op først pga regn og da jeg så prøvede kunne jeg se at der var for meget vind i nettene.

Tiden gik så først med datatjek, og så en tur ud på Odden hvor en adult sule kom ret tæt på kysten.

Da jeg kom tilbage havde vinden lagt sig en smule så nettene kunne sættes op, og allerede et kvarter efter sad en solsort i nettet. de næste gav lidt siskner.

Men bedste runde var da jeg kom fra huset op mod høgenettene der kunne jeg se at der sad noget ved de æbler jeg havde lagt ud(og denne gang var det ikke harer), så jeg kan se der sidder silkehaler i træet lige ved og så vidste jeg at det var silkehaler. Dem der sad på jorden og spiste æbler gik ikke i men der sad så 8 i nettet. Så det var ikke spild at smide et par poser æbler ud på plænen.

I morgen kommer der igen meget vind og så skal der også komme en del regn, så det ser ikke godt ud.

Dagens ringmærkning/Todays ringing:

Silkehale/Waxwing 8

Solsort/Blackbird 1

Vindrossel/Redwing 2

Grønsisken/Siskin 2

Gråsisken 1

Nordlig gråsisken/Redpoll 4

Total 18

På stationen: Henrik Jørgensen

Vind og ret stille i haven

søndag 17. december 2023
af Henrik Jørgensen

I dag var det meget tydeligt at de fleste drosler havde forladt haven da ingen blev fanget på første runde og det var kun få som blev skræmt op og så blev en enkelt fanget.

Gårdagens aftentur gav intet resultat andet end motionen. Efter stormen er der næsten ikke noget sandstrand mere andet end lige i starten fra hvor trappen stod og så ud til hvor skrænten drejer af, der efter ligger der nu store sten som er skyllet ind af bølgerne i stormen og sådan er det hele vejen op til p-pladsen og ud over det ligger der ret meget tang i store bunker. Så natfangst på stranden er ret begrænset fremover med mindre man kører op til p-pladsen og går nordpå.

Der var tomt i nettene fra 9.45 så jeg lukkede ned 12.15 i dag, igen i dag tror jeg at det skyldes den hårde blæst.

I skrivende stund ligger middelvinden på 12,3 m/s og i morgen lover de omkring 11 hvilket vil være for meget, men forhåbenligt tager de fejl så der kan fanges lidt.

Dagens ringmærkning/Todays ringing:

Vindrossel/Redwing 1

Grønsisken/Siskin 4

Gråsisken 2

Nordlig gråsisken/Redpoll 5

total 12

På stationen: Henrik Jørgensen

Heldagsmærkning

lørdag 16. december 2023
af Henrik Jørgensen

Der var meget vind så jeg var i tvivl om nettene kunne sættes op, men det gik heldigvis lige.

Der var rigtigt mange drosler, silkehaler og overflyvende siskner, men sidstnævnte kom ikke rigtigt ned i dag.

I det ene høgenet røg der 3 silkehaler i så det blev dagens overraskelse. Der rastede ca 200 i haven, men næsten alle forsvandt da en stor spurvehøgehun tog en tur i haven(måske den som blev ringmærket i går?).

Ellers var det en godkendt dag med 21 ringmærkede og en enkelt kontrol på en solsort.

Der var ingen ude og tælle træk i dag da Ole skulle hjem til famillien et par dage, men han er tilbage mandag.

Nettene var i dag oppe fra 7.15-15.45, og efter 9.15 var der så godt som tomt i nettene.

Om lidt står den på aftenfangst på eng og strand, så opdatering kommer hvis heldet er med mig.

Dagens ringmærkning og kontrol/Todays ringing and recapture:

Silkehale/Waxwing 3/0

Solsort/Blackbird 1/1

Gråsisken 5/0

Nordlig gråsisken/Redpoll 10/0

Lille gråsisken/Lesser redpoll 2/0

Total 21/1

På stationen: Ole Friis Larsen, Henrik Jørgensen

 

Gløgg og æbleskiver

fredag 15. december 2023
af Henrik Jørgensen & Ole Friis Larsen

Ringmærkningen: Igen var nettene oppe 7.15 da der de sidste dage var lidt drosler på første runde og sådan var det også i dag.

Der kom pænt i nettene i dag ad 2 omgange, hvor det første gang var gråsisken og anden gang grønsiskner, men der var også flere tomme runder.

Havde hejsenettet ved huset ikke været taget ned havde en god bunke silkehaler kunne fanges i dag da over 50 rastede der i dag.

Dagens ringmærkning og kontrol/Todays ringing and recapture:

Spurvehøg/Sparrowhawk 1/0

Solsort/Blackbird 4/1

Grønsisken/Siskin 11/0

Gråsisken 10

Nordlig gråsisken/Redpoll 22/0

Lille gråsisken/Lesser redpoll 1/0

Total 49/1

Trækket på Odden: Efter en torsdag med to nye rekorder for dagstotalerne, kom en fredag med et ganske beskedent træk på lidt under 700 fugle fordelt på 17 arter, men dagens observatør var i godt selskab med Orla Jacobsen, som vist også var ganske godt tilfreds med at opleve arter som Bjergand (Aythya marila) og Sule (Morus bassanus), hvoraf to adulte/voksne fugle passerede tæt forbi Odden på en måde, der virkelig lignede et målrettet træk. Fint var det også med et par af de smukke unge Dværgmåger (Hydrocoloeus minutus), der ledte efter mad i brændingen helt inde ved kysten i deres træk.

GFU dec fre 1290Ung Dværgmåge på jagt efter mad tæt på kysten.

GFU dec fre 1287Decembertræk. En flok Bjergænder passerede Gedser Odde fredag formiddag.

GFU dec fre 1293De fleste svømmeænder er væk, men Gråænderne hører til i det sene træk, som vi ser nu.

GFU dec fre 1294Hos mange andefugle begynder kampen om hunnerne og jagten på dem i løbet af overvintringen. Her bliver en hun-Havlit (Clangula hyemalis) fulgt tæt af to hanner ved Gedser Odde fredag formiddag. Fotos: Ole Friis Larsen/GFU

Bemærkelsesværdigt var det også med flere smågrupper af Sanglærker (Alauda arvensis) på udgående sydtræk. Sanglærker er såkaldte vejrtrækkere, som ikke flytter sig længere, end de behøver efter vejrforholdene, og i tidens milde vintre er der endda nogle, som overvintrer i Danmark.

Vi nærmere os afslutningen på dette efterårs registrering af efterårstrækket ved Gedser Odde. De næste tre dage kommer der ingen folk fra fuglestationen ud at tælle træk, men vi slutter sæsonen af med at tælle tirsdag 19. december og onsdag 20. december.

Se alle torsdagens observationer fra Gedser Odde i DOFbasen.

Nyt fra fuglestationen: Sidste år fik træktælleren Kristina Winther Pedersen organiseret en æbleskivedag for personale og frivillige med tilknytning til fuglestationen, og det var vi så glade for, at vi denne fredag eftermiddag gentog ideen om at lægge alt arbejdet til side for at hygge os sammen et par timer. Det var rigtig dejligt med gløgg og æbleskiver i godt selskab. Nogle kom endda med hjemmelavet syltetøj, småkager og lidt ekstra slik – og vi har lovet hinanden, at det gør vi igen til næste år.

GFU dec fre 1295Julehygge på fuglestationen fredag eftermiddag. Vi er heldige at have en stor gruppe frivillige, som også har det fint med hinanden. Foto: Ole Friis Larsen/GFU

Fuglestationen er selvfølgelig først og fremmest en arbejdsplads, hvor vi ringmærker og registrerer fugle, men det er også et sted, hvor vi har et godt socialt arbejdsmiljø mellem alle dem, der deltager i arbejde for stationen – ringmærkning, træktælling, formidling, administration, rengøring, vedligeholdelse af hus og have og meget andet.

Folk på fuglestationen: Henrik Jørgensen, Ole Friis Larsen

 

 

 

Hvidsisken nummer to i nettet

torsdag 14. december 2023
af Henrik Jørgensen & Ole Friis Larsen

Ringmærkningen: Nettene var oppe mens det stadig var helt mørkt(7:15) og første runde gav også 3 drosler hvoraf den ene dog allerede var ringmærket. Næste runde gav også 2 drosler hvor den ene allerede havde ring.  ialt 8 drosler blev fanget hvoraf de 3 havde ring på i forvejen. Der er dog stadig en hel del solsorte vi ser som ikke har ring på så der er mere at fange efter. Tallet på solsorte i efteråret var i start af november meget lavt, men nu er tallet kommet over normalen da der næsten dagligt fanges en håndfuld af dem.

Der var silkehaler i haven igen i dag så jeg satte lyd ud til dem og det gav ved 10 tiden resultat da 4 var gået i nettet. Silkehale er ikke en fugl som fanges årligt her, men det skyldes ret sikkert at der normalt ikke ringmærkes til længere end 20 november.

På lukkerunden 13.15 hænger der 2 siskner i det ene net og den ene ser meget lys ud så tænker at det lignede hvidsisken og i samme øjeblik jeg tænkte det drejede den lidt så jeg tydeligt kunne se de hvide overgump og dermed er det stationens hvidsisken nr 2 for dette efterår.

Lige nu ser det ud til at der kommer regn ved 8 tiden i morgen tidligt men det skulle være væk efter 9 så forhåbenlig kan jeg få nettene op der efter, men det kan jo nå at ændre sig til i morgen tidlig.

Dagens ringmærkning og kontroller/Todays ringing and recaptures:

Silkehale/Waxwing 4/0

Solsort/Blackbird 4/2

Vindrossel/Redwing 1/1

Stillits/Goldfinch 1/0

Grønsisken/Siskin 2/0

Gråsisken 2

Nordlig gråsisken/Redpoll 15

Lille gråsisken/Lesser redpoll 4/0

Hvidsisken/Arctic redpoll 1

Total 34/3

GFU husrod 1284Torsdagens Hvidsisken (Acanthis hornemanni) er kun nummer to, der er blevet ringmærket ved Gedser Fuglestation i dette efterår. Et af kendetegnene for arten er den hvide plet nederst på ryggen - og i det hele taget et gråt og hvidt look.

GFU husrod 1286Et andet vigtigt kendetegn er det meget lille næb i forhold til de nært beslægtede to arter af gråsiskener.

GFU husrod 1285Undergumpen har normalt kun en enkelt sort streg hos Hvidsisken til forskel fra gråsiskeners flere mørke streger, men af og til ses nogle med et par streger mere, som hos dagens fugl. Foto: Ole Friis Larsen/GFU

Trækket på Odden: En rigtig hyggelig torsdag morgen og formiddag. Vi var to om arbejdet hele vejen igennem, fordi jeg skulle have været til møde, og Flemming Pagh Jensen havde budt sig selv til som afløser. Egentlig havde han tænkt sig at komme for at være med til at opleve især mange Fløjlsænder (Melanitta fusca), og da mødet så blev aflyst på grund af sygdom, kunne vi alligevel begge deltage i oplevelsen. Det var en ren fornøjelse for mig ikke at stå for tællingen, men at kunne nyde dagens træk ’mere tilbagelænet’. Tak for det.

Som Flemming havde håbet, kom der faktisk et stort antal Fløjsænder. Dagens 622 er det største antal på en dag i dette efterår og samtidig en del større end rekorden på 431 i standardtidens fem timer 10. december sidste år. Også dagens 1.719 Sortænder (Melanitta nigra) er det største dagsantal af den art i standardtiden i dette efterår.

Derimod kom der ikke så mange Rødstrubede Lommer (Gavia stellata), som vi havde håbet på efter 449 på træk mod sydvest onsdag. Det blev bare til 68.

Til gengæld fik vi lidt træk af rovfugle fra land med 5 Røde Glenter (Milvus milvus) ud over havet mod syd uden tøven og fire af de brune Blå Kærhøge (Circus cyaneus), som kan være unge hanner, hunner eller adulte/voksne hunner. Vi bestemte to af dem til adulte hunner og to af dem til unge fugle fra i år (1k, første kalenderår).

GFU husrod 1282En af dagens Blå Kærhøge så ud til at være en ung han (1k, første kalenderår) med lys iris i øjet (som måske ikke ses så tydeligt på nogle skærme), men også en generelt lys bundfarve på bugen og undersiden af vingerne samt en tydelig halskrave. Foto: Ole Friis Larsen/GFU

GFU husrod 1283En anden af dagens Blå Kærhøge forekommer derimod at være en ung hun med mindre markeret halskrave, og mørkere bundfarve på den inderste del af vingen (armen) i kontrast til en lysere bundfarve på yderste del (hånden). på oversiden af vingen har de såkaldte lange dækfjer lyse spidser, som viser, at det er en ung fugl fra i år. Foto: Ole Friis Larsen/GFU

Flere har talt om, at der har været en god forekomst af Blå Kærhøge ved Gedser Odde i dette efterår. Et tjek af vores indtastninger i DOFbasen og på den hollandske database Trektellen viser, at vi ganske rigtigt har set et pænt antal Blå Kærhøge, men ikke væsentligt flere end sidste år. På Trektellen har vi registreret 99 Blå Kærhøge på udtræk fra Odden i anden halvdel af 2022 og indtil nu 103 i 2023 i vores standardtid. I DOFbasen bliver det til lidt flere, fordi vi også har indtastet fugle, der ikke trak ud, og andre har indtastet fugle, som er set efter standardtiden. Inklusive de fugle ser det ud til, at der er registreret cirka (det kan være svært, at afgøre om nogle af observationerne gælder dobbeltgængere eller nye fugle) 112 Blå Kærhøge på Gedser Odde i DOFbasen siden 1. september i år.

Bla Kaerhog 2023Antallet af Blå Kærhøge ved Gedser Odde har i år været nogenlunde det samme som i 2022, men de røde søjler for i år viser, at trækket er foregået senere end i 2022, som er markeret med grønne søjler. Den sorte streg viser gennemsnittet over flere år. Kilde: Trektellen

Se alle torsdagens observationer fra Gedser Odde i DOFbasen.

Folk på fuglestationen: Henrik Jørgensen, Ole Friis Larsen

Pæne tal på trækket

onsdag 13. december 2023
af Henrik Jørgensen

Da der var meget vind og regn på vej kom der kun 2 net op 7.15 og allerede 9.45 måtte jeg lukke igen pga regnen. Pga blæsten var der kun en flok på ca 30 silkehaler som fløj rundt i haven, men en del drosler rastede uden rigtigt at flytte på sig.

Et par poser med æbler blev lagt ud så forhåbenligt kommer der en masse drosler til og måske silkehaler som så flyver i nettene efter at have spist(hvis harene ikke spiser dem for hurtigt som sidst).

Efter nettene blev lukket kom Gert forbi og så tog vi ud og hjalp Ole med at tælle trækket. Der var pænt med lommer og fløjlsænder og også 5 suler kom forbi. Dagens observationer kan ses på dofbasen.

Om eftermiddagen kom Mads og Tina forbi og fik set det store arbejde der er sket ved søen.

Ole er taget til møde så derfor ikke så meget om trækket i dag.

På stationen: Ole Friis Larsen, Henrik Jørgensen

Seneste Husrødstjert ringmærket

tirsdag 12. december 2023
af Henrik Jørgensen & Ole Friis Larsen

Ringmærkningen: Igen kom nettene op mens det var helt mørkt i håbet om enten skovsneppe eller drosler, første runde gav en solsort og en vindrossel, solsorten havde dog ring på i forvejen.

Om formiddagen kom Benny forbi med  morgenbrød og hentede nye ringe da han var løbet tør for en størrelse. Lidt senere kom Hans og Gert som tog de 2 hejsenet ned, så nu er der kun de 4 net tilbage som jeg bruger.

På 10:45 runden kommer jeg ud til det ene som som er fyldt med fugle og efter de var mærket og talt viser det sig at der var 43 fugle i bare et net(Det skal dog siges at de blev lokket med lyd hvilket fungerer super godt).

På næstsidste runde sidder der en fugl som ser lidt sjov ud så pulsen steg lige en smule, men det viste sig at være en husrødstjert som normalt ikke kommer ind i haven. Et kig på databasen viser at det er den seneste som er ringmærket her på fuglestationen, næstseneste var 17.november for nogle år siden.

Om eftermiddagen fik vi handlet og jeg fik køb en masse æbler som jeg vil ligge ud til droslerne i håb om at fange flere af dem.

Vejret for i morgen tidlig ser ikke helt godt ud og de lover regn fra 9 og frem, men det må jeg se i morgen tidligt.

Dagens ringmærkning og kontroller/Todays ringing and recaptures:

Husrødstjert/Black redstart 1/0

Solsort/Blackbird 5/3

Vindrossel/Redwing 5/0

Grønsisken/Siskin 52/0

Gråsisken 1/0

Nordlig gråsisken/Redpoll 5

Total 69/3

GFU husrod 1281Tirsdagens Husrødstjert (Phoenicurus ochruros) efter ringmærkningen. Indtil der kom sne, var der et par stykker, som holdt til ved marinestationen, men så forsvandt de, og det er måske en af dem, der blev fanget, hvis de er søgt ind i haven i stedet for at flygte mod syd. De var især glade for den nye kløft helt ind til bygningen. Husrødstjert er oprindeligt en klippefugl, og sådan en skrænt minder selvfølgelig om et bjergområde. Den grå farve tyder på, at det er en hun til fra en han, som burde have noget sort nu. Foto: Ole Friis Larsen/GFU

Trækket på Odden: Mandag og tirsdag gav to gode dage med fint havtræk af især Ederfugle (Somateria mellissima) og Sortænder (Melanitta nigra), men de var også ok for Fløjlsænder (Melanitta fusca) og Rødstrubede Lommer (Gavia stellata). Begge dage var overskyede med svag vind hovedsagelig fra sydøst, men mandag føltes lun med temperaturer omkring 5 grader, mens tirsdag føltes frysende kold med 3 grader og højere luftfugtighed.

Mandag kom der 2.700 fugle af 25 arter, tirsdag næsten 5.000, men kun fordelt på 19 arter. I december kan vi godt have store tal af nogle få arter, mens der er færre arter end på gode dage i september og oktober, og de fleste af dem kommer i små antal. På to dage har vi således fået 3.500 Ederfugle lagt til statistikken og 2.600 Sortænder. Fra land var det mest interessant, at der mandag kom 3 Fjeldvåger (Buteo lagopus).

Inklusive ringmærkningen fik vi registreret 28 arter på Gedser Odde tirsdag. Det er ikke så ringe endda på en kold decemberdag.

Se alle tirsdagens observationer fra Gedser Odde i DOFbasen.

Folk på fuglestationen: Henrik Jørgensen, Ole Friis Larsen

 

Fart på fuglene igen

mandag 11. december 2023
af Henrik Jørgensen

Da Ole har møde i aften kommer der ikke noget om trækket, men hans observationer fra Odden kan selvfølgelig ses på dofbasen.

Da der var chance for regn satte jeg først nettene op 7:45 Og selvfølgelig skræmte jeg en skovsneppe op da jeg var på vej hen og åbne nettet.

Der var en del siskner i luften og det gav hurtigt resultat, og ude fra Odden meldte Ole også at der var fart på efter flere dage med lave tal, men det kan muligvis være den lille kuldeperiode som skubbede fuglene længere sydpå og de så nu er tilbage da der er mildt. Ud over siskner var der også en hel del solsorte.

Der loves lidt regn på de tidlige timer, men pt ser det ud til at holde tørt når nettene skal op.

Dagens ringmærkning og kontroller/Todays ringing and recaptures:

Solsort/Blackbird 7/4

Vindrossel/Redwing 2/0

Blåmejse/Blue tit 1/0

Grønirisk/Greenfinch 1/0

Grønsisken/Siskin 22/0

Gråsisken 12/0

Nordlig gråsisken/Redpoll 18/0

Lille gråsisken/Lesser redpoll 2/0

Total 65/4

På stationen: Ole Friis Larsen, Henrik Jørgensen

 


1  |  2  |  3  |  ...  |  30     NÆSTE