Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (130)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)
Se indlæg fra måned: jan. (5)feb. (7)mar. (31)apr. (30)maj (31)juni (30)juli (16)aug. (31)sept. (30)okt. (31)nov. (30)dec. (20)

Indedag

tirsdag 31. januar 2023
af Henrik Jørgensen

Jeg nåede lige at være ude en halv time og så begyndte regnen som blev ved til middag.

Efter middag stoppede regnen kort og der var jeg inde hos Hans og fik ordnet nogle ting, og vi nåede lige at blive færdig så begyndte regnen igen.

I skrivende stund er her næsten 14 m/s vind og vindstød på 17, men om lidt vil jeg se om det blæsende vejr kan give lidt fugle med termisk og lys, og der vil selvfølgelig komme en opdatering hvis heldet er med mig.

På stationen: Henrik Jørgensen

Ingen aftenfangst i aften

mandag 30. januar 2023
af Henrik Jørgensen

Igen i dag blev der revet på netgaderne, og nu er de sidste klar(på nær de 3 ved fyrhaven da der ligger for meget der skal køres væk i trailer).

Efter middag kom Gert på besøg et par timer på stationen.

Der bliver ingen fangst i aften da det er klart og månen er fremme, hvilket gør at fugleneopdager en på længere afstand. Jo dårligere vejret er jo bedre er det til aften/natfangst.

På stationen: Henrik Jørgensen

De fleste netbaner er nu klar

søndag 29. januar 2023
af Henrik Jørgensen

Som dagens titlen lyder, er de fleste netbaner nu klar til at der kan sættes net op. Det ser dog ud til at blive både blæst og regn de næste dage, så det bliver lidt inde og ude. Ved de 3 net som står op mod fyrhaven er der dog så meget som skal fjernes at der skal flere trailerlæs til.

I går aftes var der fangstforsøg med termisk og lys. Igen på engen var der skovsneppe, og i dammen en flok gråænder. Alle fløj dog på en god afstand så jeg prøvede stranden som var helt tom for fugle, på markerne var der en masse rådyr og harer. Harene drillede lidt når de lå ned da de så ikke så store ud, så det blev til en tur på lidt over 2 timer i går aftes.

Jeg var på en lille tur til aften, men det eneste jeg fandt var en fugl som sov i hegnet ude på engen.

På stationen: Henrik Jørgensen

Klargøring og aftenfangst

lørdag 28. januar 2023
af Henrik Jørgensen

I forgårs kom jeg ned da jeg skal rydde op i netbanerne så nettene kan sættes op. I næsten alle netgader skal der kun finpudses da de grene er fjernet.

Og om aftenerne vil jeg prøve med fangst på strand og mark med termisk og lys.

I går aftes var jeg ude og skulle prøve, men det blev dog en meget kort tur da dem som sidst havde brugt lampen og termisk sidst ikke havde ladet dem op efter brug. Bare på engen ud for fuglestationen var jeg tæt på at fange både skovsneppe og bekkasin, men de lod mig desværre ikke komme det sidste ind på dem(månen var dog også fremme på det tidspunkt).

Om lidt står den på fangst og der vil komme opdatering hvis jeg får fanget noget.

På stationen: Henrik Jørgensen

DOF UNG skyder året i gang

lørdag 21. januar 2023
af Joakim Matthiesen

I denne weekend har DOF UNG lånt fuglestationen til et af vores møder. Det er altid fedt at få lov at mødes rundt omkring på landets fuglestationer.

Som en lille tak til stationen har vi ryddet netbanerne for afklippede grene fra top-beskæringen af det meste af haven i fjor. Vi har også sat et par net op i håb om at kunne fange årets første fugl for stationen. Først fløj en blåmejse med ring i nettet og senere end rødhals uden ring, som altså blev årets først mærkede fugl.

rodhals210123Første mærkede fugl for Gedser Fuglestation 2023

Vi ses!

Hilsen DOF UNG

 

... Om aftenen lykkedes det Jens og han døtre at fange og mærke en bramgås. Sejt gået!

2101233


1