Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (74)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)
Se indlæg fra måned: jan. (5)feb. (7)mar. (31)apr. (30)maj (31)juni (30)juli (16)aug. (31)sept. (30)okt. (31)nov. (30)dec. (20)

Flere prøver på sangsvaner

tirsdag 7. februar 2023
af Henrik Jørgensen

Til middag kørte Hans og jeg igen ud og fik taget en stribe prøver på sangsvanelort som skal sendes ind og tjekkes for fugleinfluenza.

Resten af dagen gik med stille og roligt nyde det fine vejr og få pakket stille og roligt da det er min sidste aften da det går hjem til København i morgen.

På stationen: Henrik Jørgensen

Blandedag

mandag 6. februar 2023
af Henrik Jørgensen

Dagen blev lidt blandet da jeg var ved at løbe tør for mad, heldigvis kom Hans ud og kørt mig ind og handle.

Ved middag kom Gert et smut forbi, og eftermiddag tog jeg ud på Odden hvor jeg fik selvskab af 2 venner inde fra Gedser som havde medbragt kaffe og kiks, så det blev en hyggelig eftermiddag selv om der ikke var så meget da det var lidt op ad dagen.

Nu var planen at jeg skulle have været ud på aftenfangst, men der er selvfølgelig næsten fuldmåne og letskyet, og fuldmånen lyser alt for meget op.

På stationen: Henrik Jørgensen

Lange arme

søndag 5. februar 2023
af Henrik Jørgensen

I dag var det det rigtigt koldt og blæsende, men hele formiddagen frem til middag gik med at samle grene sammen så de kan blive kørt væk. Det kan efterhånden mærkes i hele kroppen at der er blevet slæbt grene den sidste uges tid. 

Efter middag stod den afslapning og gang i brændeovnen.

På stationen: Henrik Jørgensen

Suler og traner

lørdag 4. februar 2023
af Henrik Jørgensen

Vejret var super godt og sigten også, så jeg valgte at tage ud på Odden i dag og hjælpe til med obs.

Ret hurtigt fandt vi 3 suler som kom flyvende sammen og lidt senere så vi 2 traner. Der var et pænt antal fløjlsænder i dag, og over 1000 sortænder, så det var en fin dag, og rart at få set nogle fugle istedet for grene. Før jeg kom havde Louis haft nordisk lappedykker.

På stationen: Henrik Jørgensen

Våd morgen

fredag 3. februar 2023
af Henrik Jørgensen

Til morgen stod regnen ned og man kunne virkelig se at der var kommet vand da der var meget store pytter på grusvejen ind til fuglestationen.

Heldigvis stoppede det så jeg kunne komme ud og få ordnet lidt af grenene i haven.

Vinden var tilbage men en havørn som havde været ude og vende på Odden kom meget lavt over fuglestationens have og fløj op med Birkemose.

På stationen: Henrik Jørgensen

Sol og prøvetagninger

torsdag 2. februar 2023
af Henrik Jørgensen

Efter gårdagens, ja og de også de foregående dage med blæst og regn var det i dag stille og sol.

Det stille og klare vejr gjorde at man endelig kunne høre lidt fugle, så både misteldrossel og engpiber med flere blev hørt.

Igen i dag blev der lavet havearbejde, og de sidste netstænger er sat ud.

Efter middag Kom Hans og sammen  tog vi ud til Gedesby hvor der på en mark stod cirka 125 sangsvaner. Formålet ved at vi tog der ud var at samle prøver fra deres lort til fugleinfluenza. Efter det kørte vi et smut ned til lystbådehavnen hvor en canadagås stod på broen.

inf

Undertegnede i gang med at tage en prøve.

På stationen: Henrik Jørgensen

 

sol,regn,hagl og torden

onsdag 1. februar 2023
af Henrik Jørgensen

Dagen startede med regn, men det stoppede heldigvis tidligt så jeg nåede at komme ud og fik sat ting tilbage på labbet og der efter sat de fleste netstænger ud så de er klar til netopsætning. En masse grene blev også samlet sammen så de ligger i bunke og er klar til at blive kørt væk.

Vejret var meget skiftende i dag med både sol regn hagl og torden, og i skrivende stund er der middelvind på 20 m/s og vindstød på 26, så ikke det bedste vejr at komme ud i, men snart tager jeg en lille tur med termisk, lys og ketcher og ser om der skulle være lidt vadefugle på engen.

I går aftes var jeg ude et par timer, men månen var kommet frem så de 5 fugle jeg så fløj på lang afstand(4 gråænder og en ukendt). På stranden gik det ikke at gå ved vandet da en del tang var skyllet ud så man sank ned, og markerne var så godt som tomme, det var kun oppe ved Birkemose hvor der var læ at der gik et par rådyr. Vinden har nok gjort at de fleste dyr er søgt i læ, for ellers plejer der at være rigtigt mange harer og kun en enkelt eller 2 blev set med termisk.

På stationen: Henrik Jørgensen


1