Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (210)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Lille flugt fra en død fyrhave

lørdag 25. juli 2020
af Anton Liebermann

Trods langt bedre vejr end i går, så fik vi heller ikke hul på bylden i dag. Dette trods første runde med et lille håb da hele 5 kærsangere og 4 gærdesangere gæstede nettene, men det døde så også allerede fra runden efter - hvor at dagens første nul runde blev gået. Sløv dag ved nettene, men så havde vi lidt tid til ting imellem runderne, og vi formåede til stor glæde for Alex, at genfinde den rødrygget tornskade samme sted som i går. Lækkert nyt x i bogen der, og en ret så glad Alex med sin første tornskade art!

VI lukkede straks efter standard, og dette blev dagens gevinster.

Today’s total:

Digesvale / Sand Martin - 1
Hvid Vipstjert / White Wagtail - 1
Kærsanger / Marsh Warbler - 5
Gulbug / Icterine Warbler - 2 / and 1 recapture 
Gærdesanger / Lesser Whitethroat - 6
Gransanger / Common Chiffchaff - 3 / and 1 recapture
Løvsanger / Willow Warbler - 0 / and 1 recapture
Tornirisk / Common Linnet - 0 / and 1 recapture

Total: 18 new ringed and 4 recaptures

Vi besluttede at gøre spurvehøge nettene klar, som vi i den grad får brug for, når de starter trækket om en lille måned, og da vi nu var i gang, besluttede vi også at sætte nogle net op nede ved søen. Vi nåede dog ikke langt i processen inden vi fik fint besøg af Kristian og Kone fra Marienlyst, og de havde endda bragt rundstykker med sig. Solen var stadigvæk fremme på dette tidspunkt, så vi fik en hyggelig snak udenfor - og de skulle selvfølgelig også lige op og hilse på det helt nye lampehus. Det er virkelig blevet en populær bygning med sine mange fremvisninger! Skønt sommerprojekt, som vi får meget glæde af fremover.

Gert kom rullende ind på stationen kort tid efter, og tilbød Alex og jeg en lille tur til Maribo søerne Da jeg aldrig havde besøgt lokaliteten før, og at Alex kunne hapse et par lifere der, så tog det ikke lang tid, før vi havde takket ja tak til det tilbud, og var på vej mod nord. Og vi blev bestemt heller ikke skuffet.

Det gav nogle rigtig fine fugle og flot nartur, fuglemæssigt med højdepunkt af en oversommerne han lille skallesluger og hele 29 rødhovedet ænder. Ellers kan nævnes 6 havørne, 4 sølvhejre og lidt terner. 

0D3A4227Dagens helt store succes med denne sommer Lille Skallesluger. 

Efter ankomst herhjemme fik vi færdiggjort vores net opsætning, og vi nåede også lige at have 1 time nettene åbne, inden dagens hjemmelavede pizza var færdig i ovnen. Og den time gav en digesvale. Der har holdt 2 svaleklire til i søen de sidste 3 dage, så vi håber lidt at vi vil have gevinst med dem. Det kunne være en sjov ny mærkeart for GFU.

Overskyet og søndenvind er prognosen for i morgen. Det kilder lidt det rigtige sted, vandsen skal jo komme sydfra ;) Der ligger dog lidt småregn hen over middag, så tænker vejrsituationen i morgen er temmelig uforudsigelig. Vi venter dog stadigvæk på det første push trækgæster, og den dag med over 30 mærkninger, og det gør da ikke noget hvis vi starter så småt i morgen. 

Fingrene er som altid krydset!

de gladeste hilsner,

Anton