Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2022 (187)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Ikke meget - men lidt

mandag 27. juli 2020
af Anton Liebermann

Vejret var rigtig lækkert da hoveddøren blev åbnet første gang i morges, en svag vind fra nordvest lå over os, og vi var klar på endnu en skøn morgen på Danmarks sydligste punkt. En syngende Gulspurv sagde godmorgen, og en gammel rørsanger fløj ind i N8 da det blev åbnet - så alt tegnede på at det var i dag det første push skulle komme.

Vi blev dog klogere ret hurtigt, da første runde ikke rigtig gav os sved på panden. Anden runde var lidt bedre med, men så døde det også derefter. Græshoppesangeren fra første sæsondag sad lige pludselig i samme net som dengang, og gav os dejlig bekræftelse på, at der ikke har været meget udskiftning i nettene. På lukkerunden klokken 10 sad der som eneste fugl en ung karmindompap, som blev mærket med et smil af Alex - da dette var hendes første af slagsen. 

DSC 1126Dagens fugl - Karmindompap 1k.

Today’s total:

Hvid Vipstjert / White Wagtail - 1
Solsort / Common Blackbird - 1
Græshoppesanger / Common Grasshopper Warbler - 0 / and 1 recapture
Kærsanger / Marsh Warbler - 3
Rørsanger / Eurasian Reed Warbler - 3
Gulbug / Icterine Warbler - 5 / and 3 recaptures 
Gærdesanger / Lesser Whitethroat - 7 / and 1 recaptures
Havesanger / Garden Warbler - 3
Munk / Eurasian Blackcap - 1
Gransanger / Common Chiffchaff - 1 / and 3 recaptures
Løvsanger / Willow Warbler - 1
Tornirisk / Common Linnet - 2
Lille Gråsisken / Lesser Redpoll - 0 / and 1 recapture
Karmindompap / Common Rosefinch - 1

Total: 29 new ringed and 9 recaptures

Vi holdte nettene ved søen oppe efter standarden, for at se om vi kunne ringmærke lidt svaler. Det kunne vi dog ikke, men til gengæld sad der en tårnfalk i et af nettene lige pludselig. Trods hurtig igangsat løb, så nåede den at få viklet sig fri - og skynde sig lidt væk fra området. Det er virkelig ikke mange tårnfalke jeg har været med til at mærke, så det kunne nu have været meget hyggeligt. Lad os håbe den bliver i området.

Hans kiggede forbi hen over middag, og havde lidt praktiske ting at forholde sig til. Udover det, så var det ikke den mest begivenhedsrige eftermiddag. Vi begge to faldt i søvn ved en 15 tiden, og er først lige vågnet op nu - så en hurtig omgang tomatsuppe er under opsejling, imens data bliver indtastet.

I morgen er vinden i sydøst, dog pænt kraftig - så forhåbningerne er virkelig sat lavt. Vi vil dog gøre vores bedste for, at vi kommer smilende ud på den anden side ;) Og fakta er, at alt andet er umuligt, når ens arbejdsplads er Danmarks sydspids. 

Så chao. Vi glæder os til i morgen.

de gladeste hilsner,

Anton