Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2020 (145)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Nu strammes rynkerne

onsdag 29. juli 2020
af Anton Liebermann

Med en fin blæst på 12 m/s fra sydvest, var det ikke just det største smil læberne frydede med i morges. Faktisk stik modsat! Vi formåede at få 77 netmeter op at stå. Det var dog lige nok til, at vi kunne gennemføre standarden, og det gjorde vi såmænd også. Jeg var bekymret for, om jeg i dag skulle få min første 0 dag - men på lukkerunden sad der først en gulbug, og dernæst en gærdesanger i næste net - og det reddede dagen fuldstændig. Udover det flotte tal på 2 mærkninger, så blev en gammel havesanger aflæst, som var ringmærket her på stationen i 2018. 

Today's total:

Solsort / Common Blackbird - 0 / and 1 recapture
Gulbug / Icterine Warbler - 1 / and 1 recapture
Gærdesanger / Lesser Whitethroat - 1
Havesanger / Garden Warbler - 0 / and 1 recapture.

Total: 2 new ringed and 3 recaptures

181075221Guldrossel - en forhåbentlig snarlig kærkommen gæst her på stationen. Foto er fra Mongoliet, da jeg ringmærkede der sidste efterår. Når der ingen fugle eksisterer på sydspidsen af Danmark for tiden, så går man i arkiverne og henter motivationen tilbage.

Gert kiggede forbi hen over middag, og drog med Alex mod nord for et lille sommerfugle eventyr. De efterlod mig alene på stationen, men jeg havde en masse computerarbejde at tage mig til - så inden jeg så mig om, ja så var de tilbage igen! 

En lille tur på odden mellem 17 og 19 gav lidt mursejlere og meget få terner, men det var så også det. Vi lukkede og slukkede - og sidder nu med tårer i øjnene her på stationen, og kigger på vejrudsigten for i morgen. Det ser ud til at vi får en gentagelse af i dag, hvis ikke med lidt mere blæst. Søren Mygind har lige meldt sin ankomst, og skal hjælpe til med ringmærkningen de næste par dage. Nu er vi i hvert fald top motiveret og klar på mega mængder af fugle i morgen.

De gladeste hilsner, 

Anton