Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2020 (145)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Dobbelt dip

torsdag 30. juli 2020
af Anton Liebermann

I dag var der blevet lovet en fugletom dag for Gud og hvermand. Det holdte stik, og der skete absolut intet trækmæssigt. Anders Prehn på odden havde en enkelt fjordterne i de 4 timer han stod derude, og i haven fangede vi stort set ingenting for 3. dag i streg. Vinden blæste godt til, men vI fik dog mærket lidt trods de sølle 97 netmeter der kunne stå i denne vind, også fik vi endda 2 overraskelser fordelt på en ung karmindompap, og en sjov spætmejse. Da varmen kom lidt op af morgenen, kom der lidt mere aktivitet i fuglene - og vi endte faktisk med at få mærket hele 14 stykker. Meget mere positivt, end hvad vi havde turde håbe på. Og masser af tid for Søren, til rigtig at gå i detaljer på hver enkelt fugl. Se resultatet af mærkninger herunder.

Today’s total:


Rødstjert / Common Redstart - 1
Kærsanger / Marsh Warbler - 1
Gulbug / Icterine Warbler - 4
Gærdesanger / Lesser Whitethroat - 1
Gransanger / Common Chiffchaff 0 / and 1 recapture
Løvsanger / Willow Warbler - 1
Spætmejse / Eurasian Nuthatch - 1
Tornirisk / Common Linnet - 3
Karmindompap / Common Rosefinch - 1

Total: 14 new ringed and 1 recapture

DSC 0088Dagens Spætmejse

I dag kunne jeg ikke trække den længere, så efter nettene var lukket, gik jeg først en runde og klippede de efterhånden irriterende brombærs grene over, efterfulgt af, at jeg fik slået græsset i hele haven. Svalerne elskede det, og lå i den hårde vind meget lavt over mig - og jagede de insekter, der blev forstyrret under græsslåning. Ret sjov oplevelse.

Jeg havde lige nået at nyde min frokost ved 14 tiden, da Anders Prehn skrev, at der var blevet set en Rødvinget Braksvale ved Bøtø. Da det var for godt til at være sandt, så tog vi alle 3 chancen, og drog mod nord. Et godt beblæst Bøtø var hvad vi kom til, og der var da også lidt fugle med 5 sølvhejre, 6 traner, 18 fiskehejre, 3 havørne, 3 tinksmede, sortstrubet bynkefugl mm. Efter en time gav vi op, og gik derfor ind i den nærliggende Bøtø Plantage, for at se om vi kunne finde en sen Spejlbredpande til Alex som en lille trøst. Det lykkedes desværre heller ikke, og vi måtte konstatere, at dagen i dag, ikke var en af de succesfulde i naturen. 

Men nu har Søren lavet lækker mad, så dagen er meget tæt på, at blive meget meget bedre. 

I morgen lover de 6 m/s fra nordvest. Kan vi have det første ryk i morgen? Jeg har en lille fornemmelse på det, og hvis ikke i morgen - så må det simpelthen komme på lørdag med den svagt varme sydøstenvind, de har lovet. 

Lad os slutte juli af med manér. Tro flytter bjerge -- kom så.

de gladeste hilsner,

Anton