Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2020 (191)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Varm dag med svaler i nettene

mandag 14. september 2020
af Emma Engell Sohnemann

Dagens ringmærkning var dejlig, det var simpelhent bare en skøn morgen med lidt vind og smuk himmel. Vi havde en fin mængde fugle i løbet af timerne, bl.a. en god mængde Blåmejser og Rødhalse. Jeg ringmærkede min første tårnfalk, som var en hun ungfugl, 1k.

IMG_4325.jpg
Tårnfalk 1k hun

En af de ugentlige handleture kunne foregå på cykel, da Hans og Gert har sørget for at der er cykler på GFU. Dagens sommervarme steg og vi tog os en dukkert efter vi kom hjem. Det er jo et af de smukke steder i Danmark at få lov at bo i en stund, med havet lige i baghaven.

Joshua tog en løbetur og jeg smuttede ud i haven for at samle dejlige slåen-bær, til en slåen saft af Roberts opskrift. Så om tre døgn kan vi drikke saften, da den skal trække længe. 

Opskrift: pluk slåen bær og skyl dem. Læg bærene i en skål og hæld kogt vand over dem, så det kan trække i et døgn. Dagen efter sier man vandet fra i en gryde og koger det op, hvorefter det hældes over bærene igen (dette gøres tre gange, så vandet kan trække smagen ud af bærene. Kog så tredje gang vandet op og tilsæt den ønskede mængde sukker). Det smager bare godt!

IMG_4382.jpg
NØ-trækkende slåensaft

Senere på eftermiddag åbnede vi nettene ved søen for at se om vi kunne fange de mange svaler omkring haven. Vi fik hurtigt fanget 24 stk. i alt, af både landsvaler, digesvaler og en enkelt bysvale. Vi nød alle fuglene imens vi ringmærkede dem, og kunne studere deres søde udtryk.

IMG_4356.jpg
Ringmærkning af svaler i sø-nettene

IMG_4366.jpg
Digesvale 1k

IMG_4375.jpg
Bysvalen har hår på fødderne

IMG_4360.jpg
Landsvale 1k

Aftenen har stået på frysepizza, vin og et dejligt afsnit Bjørnehunden Silver. Og ikke for at glemme Henriks sjove røverhistorier!

IMG_4346.jpg
Efterårs-Mosaikguldsmed (Aeshna mixta)

Tak for i dag, vi ses i morgen til endnu en varm dag på Gedser Odde
Hilsner fra Emma

Folk og fæ: Henrik Jørgensen, Joshua Haahr og Emma Sohnemann

ringmaerkede_fugle_14sep.png