Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2020 (227)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Gulirisk og godtfolk

lørdag 19. september 2020
af Emma Engell Sohnemann

Endnu en dejlig dag er gået på Gedser Fuglestation. Dagen i dag har været fin med fugle i nettene og ude over havet. Morgenens ringmærkning havde i alt 96 nye fugle, med bl.a. Rødrygget Tornskade, Blåmejser og så dejlig pædagogisk som træløber og korttået træløber på samme tid. Vi har til dagens ringmærkning været fire mand til fint at hjælpe hinanden med bestemmelser, indsamling af fugle og kaffebrygning. 

 IMG_4644.jpg
Rødrygget tornskade fra morgenens ringmærkning, 1k

IMG_20200919_094740.jpg
Park træløber (venstre) og Træløber (højre), med deres forskelligartede længde på næbet som ses tydeligt.
Foto: Vagn Lind

Jimmy har i denne weekend taget træktællingen under sine vinger. Det blev i dag til mange antal af både Pibeænder 5900, Sortænder 4500, Spidsænder 650, Knortegæs 500, Hvide Vipstjerter 240, én Fiskeørn, Fjeldvåger 3 og ikke mindst Gulirisk kaldende over haven imens frokosten blev indtaget. 

I dag var der forældrebesøg fra Fyn og Nordsjælland. De blev vist rundt i hele haven og var med på runder under dagens ringmærkning, med visning i laboratoriet og forklaring af trækket af fuglene over Gedser Odde. Det er altid hyggeligt at vise sine forældre den brændende interessevi alle sammen har for fuglene, hvad alt indebærer af både træk af rovfugle, ænder og småfugle. Der var stor begejstring for de fede forhold vi har her på GFU, med det smukke hus beliggende lige ud til vandet i omgivelserne af den grønne have. Ja vi har det sørme godt her på Gedser Fuglestation!

IMG_4635.jpg
Kold morgenstemning fra 1. runde

Vi nyder det alle mand når her er liv på stationen, unge som ældre. Det er skønt at opleve en forskel i alle folk der kommer og bor her på GFU. Vi hygger rigtig med at dele historier og forskellige bestemmelser af fugle. Mangfoldighed i mennesker her på GFU, er ligeså vigtig som mangfoldigheden i naturen vi alle holder af!  

Folk på stationen: Vagn Lind, Lars Ulrich Rasmussen, Anders Odd Wulf Nielsen, Joshua Emil Haahr, Jimmy Skat og Emma Engell Sohnemann

ringmaerkede_fugle_19_sep.png