Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (129)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Tiltrængt tiltræk!

onsdag 24. marts 2021
En dejlig forsmag på det RIGTIGE forår <3
af Rasmus G. Momme

Vækkeuret ringede i dag 04:45… 
Jeg synes i høj grad kroppen begynder at vende sig til at stå tidligt op – men det er sgu stadig lidt hårdt at få tvunget sig selv ud af sengen på et så (vil mange sikkert mene) ugudeligt tidspunkt… og det bliver værre og værre i takt med foråret, så det er bare med at få vendt sit indre ur hurtigst muligt!
Men sådan er vilkårene nu engang for en ringmærker: ud af sin bløde, varme dyne, og ned i sin bløde, varme flyverdragt, og så ud at åbne net. Og selvom det lige tager et par kopper kaffe før man er helt vågen, så gør man det med glæde: For det er jo altid sindssygt spændende! Hvad kommer man til at fange? Håbet er jo lysegrønt når man går rundt og åbner net efter net; hvad skal der sidde i dét her net? Og i dét her net?!

...Og minsandten om der ikke var kommet fugle til haven idag. Ikke kæmpestore mængder, men på de første 3 runder var der pænt med nytilkomne fugle: rødhalse, solsorte og jernspurve - selvom der blev færre og færre per runde. Runden kl. 8 blev gået uden at en eneste fugl sad i nettet, og jeg tænkte nok lidt i mit stille sind, at det var nok hvad haven kunne producere for i dag… Jeg ville derfor springe næste runde over, og satte mig til rette i sofaen med ristet brød og saftevand, for lige at få lidt mere mad indenbors.
Men straks var der fugle i nettene igen, og jeg måtte ud at være med: årets første fuglekonger røg i, hele 6 styks! Årets første gransanger viste sig endelig – dog ikke i et net, men i busken lige ved siden af ringmærkningslabbet, hvor den rigtig viste sig frem, og kaldte af hjertens lyst. Flere mejser var kommet til, og endnu flere solsorte – der sad omkring 10 bare langs det levende hegn ude i fårefolden, og vi endte på hele 17 mærkede!

fuglekongz2 af dagens i alt 6 fuglekonger


Fedeste overraskelse blev dog på runden 09:30: Da jeg kommer ud til Ø4 nettet sidder der en lille brun fugl i allernederste fag. Det må næsten være en gærdesmutte, tænker jeg, også fordi den har snurret sig rundt et par gange som gærdesmutter irriterende nok har for vane. Men hov! Nej, det er sgu da en træløber. Fedt! Men hov, har den ikke ret langt næb?...
Ovre i labbet blev den grundigt målt og tjekket for alle kendetegn, og efter lige at have konsulteret altid skarpe Anders Odd for en second opinion, stod det klart at det ganske rigtigt var en korttået træløber. Min første ringmærkede! Juhu!

korttaaettrael1Korttået træløber - en mega lækker ny mærkeart!

 

Vi lukkede kl. 10:30 efter standardtid var nået, og herefter gik Henrik på Odden. Der er for alvor kommet gang i ederfugletrækket; under hele morgenen kom mange store flokke tonsende næsten direkte ind over haven, påvej østpå. Så Henrik skulle naturligvis lige ud og have eftertrækket med, selvom det dog stilnede noget af over havet efter kl. 11.

Hans kom på besøg først på eftermiddagen. Han havde følt sig snydt lige siden han på bloggen havde set, at Gert havde fået serveret slåensnaps. Så Hans fik sammn med os en lille dram, og Nina og jeg fik til gengæld hjælp af ham til lige at få ordnet en fejl i databasen – så nu er alting ordnet og klar til mere indtastning!

Lidt senere står menuen på kartoffel-porre suppe. Det gør den formentlig også imorgen. Og i overmorgen! ...Heldigt at det er en yderst fremragende suppe!

 

I må ha' det <3

 

 

Dagens mærkning:

240321