Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (138)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Årets første gransanger

torsdag 25. marts 2021
af Nina Yasmin Ali

I dag stod vi op til en diset men forholdsvis lun morgen med 5 graders varme. Senere klarede det dog pænt op og edderfuglene begyndte med lidt træk, dog ikke i samme antal som i går.

Det største højdepunkt for dagen var årets første gransanger. Vi havde hørt den nogle dage forinden og set den tydeligt i går, som Rasmus også skrev, og i dag fik vi så en i nettet- cirklen er fuldendt!

Gransanger.250321

Under en af runderne fik jeg pludselig øje på en rastende huldue i nåletræet ved siden af huset. Rasmus fik hurtigt hentet kameraet og knipset et par billeder. Vi er begge enige om at den er noget af det sødeste, men I kan jo bedømme selv.

huldue

Vi havde generelt mange nye, spændende fugle i haven i dag. Henrik spottede først en lille korsnæb og straks bagefter så jeg tre sortmejser, senere kom der også tornirisk. Ingen af dem fandt dog vej til nettene desværre.

Vi havde også i dag flere fuglekonger og et mindre solsortefald lige efter nettene var blevet lukket for dagen og mens jeg talte i telefon med min veninde og kiggede ud ad vinduet fra mit værelse, røg to røde glenter meget lavt forbi huset.

Under dagens ringmærkning havde jeg også æren af en storskidende solsort. Ikke fordi solsorte ikke per definition altid skider når man enten tager dem ud af nettet, op af posen eller ringmærker den, men den her slog rekord i alle tre discipliner, så meget at jeg til de andres underholdning næsten ikke turde blæse den på maven for at tage fedt på den, i frygt for at den også her ville få gode idéer når man sidder i bedste mund-til-kloak nærkontakt. Må nok prøve at få klemt en tøjvask ind senere i aften..

bogfinkzFlot bogfinke han, 3k+

Udover at have haft en pæn sjat fugle gennem hænderne i dag, har det været en meget produktiv dag! Vi har fået handlet, jeg har lavet mad, pudset og indgraveret ”GFU” i al optik så det er klar til weekendens fugleture og om lidt skal der laves datatjek.  

Henrik tog efter mærkningen på Odden i det dejlige forårsvejr, hvor han bl.a. så en spætmejse ude i krattet.

Rasmus har en lang aften foran sig med 5 timers undervisning, så ham ser vi nok først i morgen..

Dagens ringmærkning/Todays ringing:

250321

Folk på stationen: Henrik Jørgensen, Rasmus G. Momme og Nina Yasmin Ali