Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (129)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Ikke så meget gang i ederfuglene i daw

mandag 29. marts 2021
af Nina Yasmin Ali

I dag stod vi alle op og var ret trætte; om det var Bezzerwizzer og gintonics fra i går aftes der gjorde udslaget, den lange times forgæves venten på en kongeederfugl i stiv kuling eller det ret nedslående regn - og blæsevejr der mødte os i morges eller lidt af det hele er ikke til at sige, men op og ud skulle vi. Philip trodsede regnen og stak, efter en hurtig morgenmad, til Odden, mens vi andre måtte vente på at regnen var stilnet af omkring kl. 7, hvorefter vi kunne få nettene op. Første runde gav hele 6 genfangster og ingen nye fugle, hvilket blev ret kendetegnende for resten af dagen, der alt i alt bød på 4 nye fugle imod 10 genfangster.

Trods en forholdsvis stille dag på Odden også, havde Philip og de andre obsere glæden af en adult dværgmåge og hans tur ud i Birkemosen senere gav både fiskeørn, blå kærhøg, mosehornugle, 5 rødtoppede og årets første rørhøg.

En indsigt der pludselig kom til Rasmus i går, var hvor ofte i løbet af en dag der bliver sagt sætninger som: ”Der er gang i ederfuglene i dag”, ”Ederfuglene kommer godt i dag”, ”Ederfuglene går langt indover land i dag”, ”Der er ikke så mange ederfugle i dag” og så videre, og så videre ...

Næsten altid efterfulgt af anekdoter om vejret, som et naturligt lige så stort samtaleemne som de kære ederfugle.

Dette fænomen, har vi erfaret, indtræder så snart du sætter foden indenfor på GFU og før du ved af det, er der ingen vej udenom – det flyver bare ud af munden på dig, når du står over opvasken og spejder ud over vandet, når du et øjeblik kaster et stjålent blik ud ad vinduet fra spisestuen eller selvfølgelig under de mange netrunder i haven og turene til Odden – ederfugle og vejret er alt!

Nu sidder vi alle mætte og tilfredse efter en omgang påskefrokost og det er blevet tid til endnu en omgang brætspil, Momme skal ikke forblive ubesejret.. !

gulspurv 290321Hr og fru gulspurv

 

ska du ha mayo"Neeejj, mayonnaise - til mig? Det skulle du da ikke have gjort"

IMG 4092 2
Sanglærke fra odden. Foto: Philip


IMG 4187 2
Jeg fik et shot da mosehornuglen lettede få meter fra mig. Foto: Philip

IMG 4185 2
Dejligt at se både han og hun af sortstrubet bynkefugl tilbage på ynglepladsen. Foto: Philip

Dagens ringmærkning/Todays ringing:

 290321

Folk på stationen: Henrik Jørgensen, Rasmus G. Momme, Philip Elbek og Nina Yasmin Ali