Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (61)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

I det mindste hagler det ikke længere…!

tirsdag 6. april 2021
af Rasmus G. Momme

Endnu en dag i blæstens tegn:

Jeg ved godt at man siger, at der ikke findes dårligt vejr, kun forkert tøj… men vi er snart trætte af ikke rigitg at kunne have net oppe hernede på GFU, pga. voldsom vind!

Henrik kæmpede bravt fik hele samfulde 12 netmeter op  –  og én gransanger røg der sørme også i! Det var dog en genfangst, som var mærket i haven for et par dage siden.

Henrik havde igen været sød at lade mig tage på Odden fra morgenstunden, da han godt mente at han kunne styre ét net! Til trods for at det blæste rigtig meget, var det dog ret fint vejr, med høj sol! Der kom ikke meget træk i de timer jeg stod der – dog mere end i går, men det siger ikke så meget… omkring 500 ederfugle trak forbi, en enkelt rørhøg strøg ud over havet mod Tyskland, 5 knortegæs gik kort til rast på vandet nedenfor obsposten, men bedst af alt blev min første digesvale i år, som nærmest var ved at ramme mig da den fløj lige forbi obsposten!

Hans var i dag så sød at køre mig til Gedser, hvor jeg fik handlet stort ind til de næste par dage! Nu har jeg været til et lille zoom-møde, og nu vil jeg snart smutte i seng.

 

 

Dagens mærkning: 

Gransanger - 1 genfangst