Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (78)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Dejlig dag med lidt formidling

lørdag 1. maj 2021
af Clausjannic

Det har været skiftedag på stationen i dag. Henrik er i eftermiddag taget hjem og er blevet afløst af Robert Luttik.
Inden da nåede vi dog endnu en skøn dag på stationen. Netopsætning kl. 04.30 og så ellers en morgen med lidt for godt vejr, da vi kunne høre fuglene trække over Odden i stor højde uden at dumpe ned på Odden. De første runder var som sædvanlig de mest hektiske, men roen indfandt sig hurtigt igen, og vi fik tid til at nørde fjerdragter. I folden og ved hegnene huserede et par sortstrubet bynkefugle, og de brokkede sig højlydt, når vi kom for tæt på, mens vi passede nettene, og et par store regnspover fouragerede i folden. Henrik hørte desuden årets første Tornsanger.
Nina udviste igen stor solidaritet (det hører sig jo næsten til en 1. maj), og hun bibragte os både varm kaffe og nybagte pandekager.

Kl 08.00 dukkede Hans op, da der var planlagt en lille formidling for Silja og familie. Silja er en imponerende lille pige på knap 9 år, som lagde ud med at kunne genkende næsten alle de udstoppede fugle, som vi har i mødelokalet på stationen. Så var linjen ligesom lagt, og Silja imponerede os alle med sit kendskab til og ikke mindst hendes interesse for fuglene. En herlig oplevelse!

Da Silja og familien efter lukkerunden kl 11.00 var draget hjem, slappede vi af i fem minutter, hvorefter Louis fra sin udkigspost på Marine-stationen meldte, at der var en havørn, fire røde og en sort glente på vej ind over stationen. Så var vi i gang igen, og vi gik en tur ud til udkigsposten og fik en sludder. Glenterne gled lidt frem og tilbage, mens endnu en havørn tog den direkte vej til Tyskland, mens små og halvstore flokke af dværgmåger trak forbi Odden. Da vi kom tilbage havde Nina bagt en lækker banankage, og Henrik kunne pakke i ro og mag.

Efter en dejligt aftensmåltid med udveksling af gode historier med Robert var vi alle godt trætte. Det bliver tidligt sent, når man udsætter sig selv for solopgang, havluft og inspirerende selskab.
I morgen venter også en forhåbentlig spændende dag, hvor DMI har lovet lidt flere skyer, så fuglene forhåbentlig ikke bare flyver over nettene. Vi er klar!

Dagens mærkninger (aflæsninger i parantes)

Gærdesmutte (Wren) 2 (1)
Jernspurv (Dunnock) 3 (2)
Rødhals (Robin) 3 (8)
Husrødstjert (Black Redstart) 1 (0)
Solsort (Blackbird) 1 (0)
Gærdesanger (Lesser Whitethroat) 1 (3)
Munk (Blackcap) 1 (0)
Gransanger (Chiffchaff) 0 (1)
Løvsanger (Wollow Earbler) 4 (0)
Fuglekonge (Goldcrest) 2 (0)
Tornirisk (Linnet) 1 (1)

Mærkninger i alt 19 - aflæsninger 16

Vi 'nåede' desværre ikke at tage et eneste billede i løbet af dagen, så vi 'skylder' vist et billede eller to!