Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (141)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Stille start på efterårssæsonen

tirsdag 20. juli 2021
af Susanne Primdahl

Det har været et fantastisk vejr med blå himmel, 15-17 grader og en vindstyrke på 1-6 m/s fra nordvest drejende til vest. Jeg synes, det har været perfekt ringmærkningsvejr, men der var bare lige den hage ved det, at fuglene svigtede mig.

Der var kun to fugle på første runde, men allerede på anden runde var der ni fugle, så det så ud til at gå den rigtige vej. Men resten af tiden var der adskillige tomme runder, og kun af og til en fugl eller to.
Så er 5 timer og 45 minutter altså lang tid, men jeg fik min motion, og det er jo også en god ting.

Det er alligevel sjovt at se, hvordan tingene ændrer sig fra dag til dag. Mine to første dage har givet flest Tornsanger, Gulbug, Gransanger og Tornirisk, og langt hovedparten har været ungfugle.
I dag har der slet ikke været Tornsanger og Tornirisk, og der var kun en enkelt Gransanger. I stedet er der kommet Rør- og Kærsanger til, og blandt Gulbugene i dag var 75% voksne fugle.

Jeg havde besøg af en enkelt Gærdesanger i dag. Den havde ring på venstre ben, og så tænker jeg altid, at det måske kan være en af mine egne, for de fleste sætter ringen på fuglens højre ben.
Det viste sig at være rigtigt. Jeg ringmærkede den som 2K-fugl den 24. april 2020. Den er siden blevet aflæst her på fuglestationen ti gange i 2020, og jeg kan se i databasen, at den også har ynglet her sidste år.
Aflæsningen i dag var den tiende i 2021, og fuglen havde rugeplet, som indikerer, at hun nok har gang i andet kuld i år. Det er ikke så sært, at hun ser lidt slidt og forpjusket ud.

IMG 4624 red

Omtrent da jeg skulle til at lukke nettene, kom Hans herud med en ung Tårnfalk, som havde siddet for sig selv i Gedesby siden i går. Den var meget afkræftet og radmager, så Hans ringede til vildtplejestationen i Vaabensted og aftalte, at jeg kunne komme og aflevere den.
Jeg er for nyligt selv blevet ringmærker på en ret ny vildtplejestation hjemme i Midtjylland, så det var spændende at se denne vildtplejestation og få en snak med indehaveren.
Jeg tænkte desværre ikke på at tage billeder til bloggen.

Dagens ringmærkninger med aflæsninger i parentes:

Solsort / Blackbird   1 (0)
Kærsanger / Marsh Warbler   4 (0)
Rørsanger / Reed Warbler   1 (0)
Gulbug / Icterine Warbler   6 (2)
Gærdesanger / Lesser Whitethroat   0 (1)
Gransanger / Chiffchaff   1 (0)
Sumpmejse / Marsh Tit   0 (1)
Skovspurv / Tree Sparrow   1 (0)

Dagens total   14 (4)