Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2022 (138)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Kedelig dag

fredag 10. juni 2022
Nej hov, det er da en spændende dag
af Susanne Primdahl

Det er ikke til at forudsige, hvad der sker, når man har med fugle at gøre. Uanset hvad, er det aldrig rigtig kedeligt, for man oplever altid noget i naturen.
Men det meste af standardtidens 5 timer var gået, og jeg havde kun ringmærket 1 fugl og aflæst 2.

I standardtidens sidste time skete der pludselig noget, som gjorde dagen helt anderledes spændende. Udover et par Gærdesangere, der allerede havde en af stationens ringe på, sad der pludselig en Rødrygget Tornskade i nettet, og lidt senere på samme runde en Misteldrossel.

Tornskaderne har en særlig plads i mit hjerte, så en Rødrygget Tornskade er altid meget velkommen. Den fik en ring på, lavede lidt skrammer på mine hænder, og pustede sig gevaldigt op, da den blev fotograferet.
Alt i alt, som det normalt er med den art.

IMG 3735 redstr
Rødrygget Tornskade han
Foto: Susanne Primdahl

Misteldroslen var en stor overraskelse at fange her, men som tidligere nævnt, så er det svært at forudsige fuglenes færden.
Det er da heller ikke en art, der fanges ret tit på GFU. Dagens Misteldrossel er kun nummer 15 i stationens historie, og for mig som ringmærker er det den allerførste.

IMG 3738 redstr
Misteldrossel 3K+, som betyder, at den er klækket i 2020 eller tidligere.
Foto: Susanne Primdahl

Sådan en fin fugl kan vist godt tåle et billede mere. Jeg kan se i databasen, at det er fire år siden, der sidst blev ringmærket en, så det er jo ikke til at vide, hvornår I får et billede at se igen her fra stationen.

IMG 3741 redstr
Her kan man tydeligt se, hvordan Misteldroslens pletter er runde i modsætning til dens fætter Sangdroslen, hvis pletter har facon som pilespidser. Læg også mærke til, at der ikke er noget rustfarvet på flanken. Jeg håbede, at den lige ville have løftet vingen, så jeg kunne have vist dens kridhvide undervinge og armhule.
Foto: Susanne Primdahl

Jeg havde også fornøjelsen af en besked fra Bent Jakobsen på Blåvand Fuglestation i dag. Han skrev, at en Karmindompap, jeg ringmærkede i 2020, var vendt tilbage og blevet aflæst, og at den faktisk også blev aflæst sidste år.
Ringmærkeren får ikke mail om aflæsninger, som sker på den fuglestation, hvor fuglen er ringmærket, så det var dejligt, at Bent tænkte på at give mig besked.

Dagens ringmærkninger med aflæsninger i parentes:

Rødhals / Robin   1 (0)
Misteldrossel / Mistle Thrush   1 (0)
Gærdesanger / Lesser Whitethroat   0 (4)
Havesanger / Garden Warbler   0 (1)
Munk / Blackcap   1 (0)
Rødrygget Tornskade / Red-backed Shrike   1 (0)

Dagens total   4 (5)


Folk på stationen:
Kim Liljehult, Susanne Primdahl