Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2022 (138)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Mange besøg i dag

lørdag 11. juni 2022
af Susanne Primdahl

Endnu en morgen, hvor der kom mørke skyer ind fra syd, så jeg fik min morgenmotion med hyppige runder i det, der kun blev til støvregn.
Og lad mig sige det med det samme - de mange besøgende var ikke fugle.

DSC 0546 redstr
Mørke skyer fra syd, men Guldregnen står i fuldt flor og pynter på den mørke himmel.
Foto: Susanne Primdahl

Jeg vidste på forhånd, at jeg ville få besøg af Robin med familie, og de dukkede op ved 5-tiden, som aftalt. Jeg advarede dem ellers i går om det lave antal fugle, så de kunne genoverveje det, inden de kørte herned helt fra København.
Men når man er seriøst interesseret i fugle og ringmærkning, tager man chancen, for man ved aldrig, hvornår der dukker noget spændende op.

IMG 3746 redstr
Dagens mest farverige fugl blev denne Tornirisk han.
Foto: Susanne Primdahl

Vi drømte stort, mens vi gik rundt ved de næsten tomme net. Biæderen var på tale adskillige gange, men den havde ikke planlagt et besøg på Gedser Odde.
Det endte med, at vi fik ringmærket 5 fugle, og det blev faktisk positivt modtaget af gæsterne, fordi det var 5 forskellige arter.
Robin kunne selvfølgelig straks artsbestemme dem alle, og hjalp far og lillebror med at finde de rigtige arter i bogen.

I løbet af morgenen kom Kristian på besøg med rundstykker og wienerbrød, så der blev hygget omkring det runde havebord foran huset. Det var der god tid til mellem netrunderne, når der ingen fugle var at håndtere.

DSC 0548 redstr
Marcus, Mattis, Robin og Kristian nyder en ekstra gang morgenmad.
Det passer fint med to gange morgenmad, når man har været så tidligt oppe, som det er nødvendigt, når man ringmærker på årets længste dage.
Foto: Susanne Primdahl

Da jeg blev alene på skansen og skulle til at lukke nettene, kom Benny forbi. Han skulle ud og tælle ynglefugle på Rødsand, men havde heldigvis også lige tid til at besøge mig, før jeg tager hjem om et par dage.
Det er altid så hyggeligt, når nogle fra min fuglestations-"familie" kigger forbi.

I eftermiddags åbnede jeg net ved den lille engsø, fordi især Bysvalerne var meget aktive med at hente redemateriale ved bredden. Da jeg var ved at åbne det sidste net, fløj en Bysvale i et af de andre, men inden jeg kom derover, lykkedes det for den at slippe ud igen.
Jeg fangede ingenting, for vinden tog lidt til i styrke, og så kommer der for meget bevægelse i nettene, så de bliver for synlige.
Det er nok mere rigtigt at sige, at jeg ikke fangede nogen fugle, for da jeg lukkede nettene igen, måtte jeg hjælpe to Stor Kejserguldsmed, en Blå Libel og en Håret Mosaikguldsmed fri.

Kim er kommet hjem fra odden, hvor bedste observationer var en Hedehøg og en Steppehøg. Selv så jeg en fouragerende Rørhøg hun over marken langs Gedser Fyrvej, da jeg var på vej tilbage fra Gedser by.

Dagens ringmærkninger med aflæsninger i parentes:

Rørsanger / Reed Warbler   1 (0)
Gulbug / Icterine Warbler   1 (0)
Gærdesanger / Lesser Whitethroat   1 (1)
Tornsanger / Whitethroat   1 (0)
Tornirisk / Linnet   1 (0)

Dagens total   5 (1)