Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (74)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Alt godt kommer til den som venter

fredag 28. oktober 2016
af Johanne Øhlers Aagaard

Fra morgenstunden var der blæst, regn og gråt og vi måtte udskyde at åbne nettene til klokken 8 hvor det lykkes os at finde 8 net der var i ly for blæsten. Der var dog ikke mange fugle i nettene og allerede på anden runde begyndte det at regne igen og vi måtte lukke. Et par timer blev brugt indendørs på at skrive data ind, spise popcorn, analyser data og strikke i mens vi ventede på at regnen ville stoppe. Først efter middag kunne jeg åbne nettene igen, mens Laila bagte pandekager og gik en tur.

Der var stadigvæk nærmest ingen fugle og mest genfangster, men da der blev meldt en lille fluesnapper ud fra Frisenfelt håbede jeg på at der også kunne sidde noget godt et sted i haven så jeg besluttede at forsætte. Det skulle vise sig at give gevinst i form af en svensk mærket rødhals.

Da jeg efter et par nulrunder valgte at lukke nettene klokken 16.30 sad der pludselig 6 gråsiskener og 1 rødhals i de sidste net jeg lukkede. Det var lige godt pokkers at godt halvdelen af dagens ringmærkede fugle skulle sidder der når nu alle net var lukket. Jeg overvejede at åbne igen og forsætte til det blev mørkt, men jeg valgte i stedte bruge god tid på at kikke på gråsiskenerne da der både var store og små. Jeg har nemlig kun set få lille gråsisken i hånden og aldrig stor gråsisken så det var en god mulighed for at se nærmere på dem og sammenligne dem. Nogen er nemme at bestemme mens andre er mere svære at bestemme til enten lille eller stor. Der var den fineste 2k+ han stor gråsisken i mellem og jeg tror den løber af sted som en af de flotteste fugle jeg har set i år.

FullSizeRenderStor gråsisken (Carduelis flammea ssp. flammea). Foto: Johanne Aagaard

Inden det blev mørkt nåede jeg lige en tur på Odden og op langs stranden hvor jeg så en vandrefalk komme flyvende og gå til rest på klinten hvor jeg kunne beundre den på kort afstand inden den lettede og fløj lige hen over hovedet på mig flere gange inden den gik til rast igen. Det var en fantastisk oplevelse at se en vandrefalk så tæt på.

Total 15

Rødhals / Robin - 4

Sjagger / Fieldfare - 1

Grønsisken / Siskin - 1

Stor gråsisken / Common redpoll – 4

Lille gråsisken / Lesser redpoll - 5