Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (74)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Hjejle - ny ringmærkningsart for fuglestationen

torsdag 10. november 2016
af Johanne Øhlers Aagaard

Det har været en dejlig mild solskinsdag med aftagende vind fra sydøst. På trods af at vi kunne åbne mange net i haven har det været sløvt med ringmærkningen. Det virkede som om haven var tømt for fugle mens flokke af bl.a. finker og gråsiskener passerede over haven i morgen timerne. Ved middagstid blev nettene lukket da der kun var mærket 9 fugle og der ikke var den store aktivitet hverken i haven eller i luften.

Jeg var en tur på Odden fra klokken 9 til 12, hvor der rastede en hedelærke det meste af tiden. Der kom små flokke af gråsiskener, engpibere, stillits, lidt sanglærker og andre småfugle dryssende hele formiddagen. Lidt spurvehøge, et par rød glente og en musvåge forsøgte at trække ud men fik kolde fødder og vendte om. Over havet var der et pænt træk af toppet skallesluger og rødstrubet lom, derover var der bl.a. fire toppet lappedykker, en alk, en ung ride og lidt havlitter. Endelig lykkes det mig også at få set fire pibesvaner som længe har været et af mine største huller på min DK liste. På vej tilbage til stationen så jeg en rastende stenpikker på marken, det er nok den samme som jeg forleden fandt på stranden som stadig hænger ud i området.

Efter frokost gik Simon og jeg ind til Gedser for at handle og kikke lidt på de silkehaler som spiser bær på byen mange træer, desværre fandt vi kun 4 som sad langt væk. På tilbage vejen så vi en blå kærhøg ved Frisenfelt ellers så vi intet nævneværdigt på turen.

I går aftes var jeg en tur ude med lygte og ketcher for at se om jeg kunne finde nogen rastende fugle, på marken var der en del hjejler men jeg formåede ikke og komme tæt nok på til at fange en. Simon prøvede efter mig og havde bedre held og kom tilbage med en meget fin hjejle. Jeg har aldrig set en hjejle i hånden og var tilmed så heldig at få lov til at ringmærke den, så det var jo dejligt. Den havde den fineste fjerdragt og var sjov at se på med de store øjne og korte næb. Det skulle senere vise sig at det ikke bare var en ny ringmærkningsart for mig men også for stationen.

DSCN7354Fuglestations første ringmærkede hjejle (Pluvialis apricaria). Foto: Simon Davies

DSCN7358Hjejle (Pluvialis apricaria). Foto: Simon Davies

I går blev der fanget en perleugle ved Falsterbo så i dag ser vi om der ikke også skulle være en her i haven der gider flyve i et net. Og mon ikke jeg prøver med lys og ketcher igen.

Total 9

Gærdesmutte / Wren - 2
Solsort / Blackbird - 3
Blåmejse / Blue tit - 2
Grønirisk / Greenfinch - 1
Grønsisken / Siskin - 1