Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (103)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Hva' nu - er ringmærkeren blevet doven?

lørdag 13. april 2024
af Louis Poulsen & Susanne Primdahl

Træk

Endnu en fin dag vejrmæssigt, men hvor der dog heller ikke ligefrem væltede forbi med fugle, dog kom der lidt mere end i går, heldigvis!

480 Ederfugle blev det til på 5 timer, hvilket ikke er særlig meget, men vi må nok erkende at deres træk efterhånden er ved at være ovre.

Højdepunkterne blev 2 fine Dværgfalk som begge piskede mod nord, og en dejlig Hedelærke mod syd.

Der skete simpelthen for lidt til at jeg fik mit kamera op af tasken på noget tidspunkt, så i får desværre ikke nogen billeder i denne omgang;/ Vi håber at imorgen bliver noget mere spændende ..meen, så kigger jeg lige på vejrudsigten for i morgen som siger 11-12m/s fra vest, hmm… vi får se;)

Ringmærkning

I aftes ankom Jakob og Birgit til stationen, så Jakob har været med til ringmærkningen i dag, og fortsætter i morgen, indtil turen går tilbage til Midtjylland, hvor arbejdet kalder mandag morgen. Jakob deltog i ringmærkerkurset i Gedser sidste år, men har ikke haft så mange muligheder for at træne efterfølgende.

Vi havde ikke ret mange fugle, så jeg var glad. Og det er ikke, fordi jeg er blevet doven, men det betød, at der var rigtig god tid til at hjælpe Jakob, så jeg håber, han også er glad for dagens træning i håndtering af fuglene og en masse snak om aldersbestemmelse.

Det blev endnu en dag med god spredning på arter trods et beskedent antal fugle. Det var fint, når nu vi skulle snakke om aldersbestemmelse, selvom det også godt kan blive lidt forvirrende med al den information.

Blandt fuglene havde vi et par fine finker, som kan give bloggen lidt kulør.

IMG 3024 red
En Stillits er en rigtig farvelade-fugl, og i dette tilfælde er det en han. I felten ser man ikke umiddelbart forskel på han og hun, men når man har dem i hånden, ser man, at det røde over øjet når helt hen bagved øjet på hannen, hvor det på en hun ikke kommer bag øjet.  Foto: Susanne Primdahl

IMG 3027 red
En anden fugl med lidt ekstra farve var denne Tornirisk han.  Foto: Susanne Primdahl

IMG 3025 red
Og her et billede af samme Tornirisk, hvor han også viser sin kanelbrune overside. Læg mærke til de let løftede vinger - det var splitsekundet før han fløj over de buske, han har kig på.  Foto: Susanne Primdahl

Det er fantastisk at have arbejdsomme gæster på stationen. Jakob har lige kørt flis på det sidste mudrede stykke, som jeg sprang over, da jeg var i gang med en tilsvarende opgave tidligere på ugen. Og nu er Jakob og Birgit taget ud for at handle til aftensmaden, som de også vil klare for os.
Det er vist godt, de skal hjem igen i morgen, for ellers kunne der godt være risiko for, at jeg blev lidt doven. ;-)

Dagens ringmærkede (RI) og aflæste (RC) fugle:
Udklip 13.04.2024

Folk på stationen: Jakob og Birgit Barkholt, Louis Poulsen, Susanne Primdahl