Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (129)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Morgenformidling og sommerfugle-udflugt

torsdag 1. juni 2017
af Rune Skjold Tjørnløv

I håbet om lidt flere fugle var jeg ekstra tidlig på den i dag.. Kl. 03.10 stod jeg klar til at gå ud med pandelampe og bådshage. Klokken 03.43 var nettene sat. En af dagens bedste fangster blev en brun karmindompap, der sad i nettet for enden af gavlen. Senere blev en partielt rødfarvet karmindompap set og hørt i haven.Hans Lind ankom lidt før formidlings-arrangementet skulle starte og bryggede kaffe of gjorde klar, imens jeg gik net-runder og samlede fugle ind til ringmærkning og fremvisning.Gert Jeppsen ankom lidt senere, da vi havde aftalt at tage på sommerfugle-tur efter formidling og standard-mærkning.Gruppen, der skulle formidles for var primært biologer fra forskellige steder i landet. Anført af Anita Pedersen, der er biolog og naturforvalter i Guldborgsund skulle de senere på dagen besigtige resultaterne af et LIFE-naturgenopretningsprojekt i højmosen på Horreby Lyng beliggende midt på Falster. Men de startede altså dagen i selskab med os til en fremvisning af fugle og fortælling om arbejdet på fuglestationen. Gruppen var meget interesseret og modtagelig og så er det jo en fornøjelse af fortælle og vise frem - også selvom man var været oppe længe før fanden har fået sutsko på! Dagens fangster blev:

gulbug 2

munk 1

havesanger 1

gransanger 1

løvsanger 1

stillits 3

Karmindompap 1

tornirisk 1

Efter formidlingen og standard-mærkningen pakkede Gert og jeg hurtigt sammen og kørte til Søholt Storskov ved Maribo-søerne. Vi skulle lede efter 2 sommerfugle-specialiteter, der næsten kun findes på denne ene lokalitet i landet. Vi fandt dem...

 Søholt Rødlig1 blog1

 Rødlig perlemorsommerfugl, Søholt Storskov 1. juni 2017, Foto: Rune Skjold Tjørnløv

Søholt sortplettet blog1

Han af Sortplettet bredpande, Søholt Storskov 1. juni 2017, Foto: Rune Skjold Tjørnløv

Efter nogen søgen i skoven dukkede de op i solbeskinnede skovlysninger. Jeg var ekstra glad for begge arter var nye for mig og har længe stået på ønskelisten.

Efter en powernap i bilen (Gert kørte) var jeg ellers klar igen, og det blev til lidt beskæring og græsslæning i forhaven og under nettene sidst på dagen, hvor solen stadig varmede dejligt!

Vinden er aftagende, og fra nordvest.. det tegner godt for i morgen...