Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (102)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Hvor mange gange skal det blæse en halv pelikan...

tirsdag 13. juni 2017
...før det kaster en hel pelikan af sig til ringmærkning?
af Susanne Primdahl

Jeg har haft endnu en dag, hvor jeg var nødt til at køre med færre netmeter, fordi vinden ruskede for meget i nogle af nettene. Der blæste en strid vind fra vest på 10-12 m/s. Himlen var konstant dækket af mørke skyer, og jeg lurede hele tiden på, om der kunne komme en byge. DMI's nedbørsradar blev dog ved med at forsikre mig om, at ingen nedbør var på vej, og det havde den da fuldstændig ret i.

Jeg aflæste en Solsort på første runde, og de næste tre timer blev mit mantra "en Solsort er en rigtig fin fugl". Der skulle nemlig gå tre timer, før jeg havde fugl i nettet igen. Der var endda to på den runde, og jeg glædede mig over, at der nu begyndte at ske lidt. Det viste sig bare, at det var afslutningen i stedet for begyndelsen, for der var ikke flere fugle til mig i dag.

På et tidspunkt blev det ærligt talt lidt kedeligt med de tomme runder, så jeg kastede mig over køkkenet. Nu er microovnen gjort ren, og der kommer til at gå lidt tid, før bordpladen under den igen kan fortælle, hvad der bliver spist på stationen. Skulle nogen mod forventning alligevel finde en fedtplet i ovnen, er jeg sikker på, det må være rester af knofedt.

Så fik den glaskeramiske plade på komfuret en tur, så nu er fastbrændte madrester også væk der. Og el-kedlen, som sendte kalkflager med i kaffekoppen, blev sat i blød med kalkfjerner.
Jeg gik faktisk og blev i helt godt humør af det her, men så faldt humøret helt ned på minus-skalaen, da jeg lige skulle tjekke vejret på min IPad.
Min IPad er død!   Snøft!

Jeg fik gået de sidste runder, og frisk luft hjælper jo på alting. Tabet af en IPad er trods alt ikke verdens undergang.
Min netrundeven med de lange ører, var venlig at stille op til fotografering. Den vidste nok, jeg ikke havde et ærligt fuglebillede til bloggen. Min lille ven med det stikkende strithår kom også forbi.

 2017.06.13 LangøreLidt mere end man kan forlange af en mobiltelefon, men man kan vist godt se, hvem det er.

Gert kom sidst på formiddagen, og jeg fik en snak med ham om sommerfugleregistrering, før han gik i gang med plænetraktoren. Jeg fortsatte i køkkenet med rengøring af skabe og skuffer med madvarer, fik smidt gamle ting ud og sorteret i resten. Nu mangler jeg skabet med krydderier, og det kræver altså lidt tilløb. I første omgang blev det til en overspringshandling i form af dagens blogskrivning.

Men hvad er bloggen uden listen over dagen fugle:

Hvid vipstjert / White Wagtail    1 ringed
Solsort / Blackbird    1 recapture
Munk / Blackcap    1 recapture

 2017.06.13 BlomsterEt billede mere fra haven bare for at pynte lidt på et blogindlæg uden fugle. :-)