Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (103)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Farvel og tak for denne gang

torsdag 15. juni 2017
af Susanne Primdahl

En fuldstændig vidunderlig morgen at slutte af med. Helt vindstille i haven, selv om DMI sagde 2 m/s fra sydvest. En fantastisk lydkulisse af alle de morgenglade fugles sang og bølgerne i baggrunden, der kunne høres slå dovent ind mod stranden. Alle havens dufte, som virkelig trængte igennem i den fugtige morgenluft. Der er stor variation i havens beplantning, og der er stadig mange forskellige buske i blomst.

Selv om jeg efter to timer kun var nået til min tredje fugl, følte jeg ikke på noget tidspunkt, at det havde været forgæves at stå op på det ukristeligt tidlige tidspunkt, som efter min mening burde kaldes nat og ikke morgen.

Da standardmærkningen var færdig kl. 9, havde jeg kun ringmærket 5 fugle og aflæst 4. Jeg var alligevel omkring huset, så jeg lod nettene stå åbne indtil kl. 12.15. Det blev en rigtig varm og solrig dag. Kl. 9 var det allerede 18 grader, og jeg fik faktisk ikke set efter, hvor højt temperaturen kom op, men varmt var det.
Da jeg fangede en lille nyudfløjen Blåmejse begyndte jeg at lukke nettene. Jeg tror, det ville være hård kost for sådan en lille fætter at hænge i bagende sol i en halv time, som det ville være tilfældet, hvis den fløj i nettet et uheldigt sted lige efter, jeg havde gået en netrunde.

 2017.06.15 BlåmejseEn lille nyudfløjen, som lige har fundet ud af, at verden udenfor redekassen er fuld af forhindringer.

Dagstotalen nåede at snige sig op på 9 mærkede og 6 aflæste fugle:

Rørsanger / Reed Warbler    2 ringed
Gulbug / Icterine Warbler    1 ringed  +  2 recaptures
Gærdesanger / Lesser Whitethroat    1 ringed  +  2 recaptures
Tornsanger / Whitethroat    1 ringed
Havesanger / Garden Warbler    1 ringed
Munk / Blackcap    1 recapture
Løvsanger / Willow Warbler    2 ringed
Blåmejse / Blue Tit    1 ringed
Tornirisk / Linnet    1 recapture

I løbet af formiddagen kom Anders Zuschlag forbi. Han havde fået en liste af Hans med nogle ting, han skulle kigge på i ringmærkningsdatabasen. Det var dejligt at hilse på Anders og få sat et ansigt på det navn, jeg har set så mange gange i forbindelse med registrering i databasen.
Det vi andre var gået i hårdknude med, kunne Anders selvfølgelig klare så let som ingenting.

Jeg skulle have gjort hus og laboratorium rent, inden jeg drager hjem til Stoholm i morgen. Jeg fik også vasket alle poserne i det gode vejr, hvor de tørrede hurtigt. Så er de klar, når Anton Liebermann går i gang med ringmærkningen midt i næste måned.

 2017.06.15 Store vaskedagDet ligner næsten et moderne kunstværk med alle de kulørte poser hængt og lagt til tørre i solen.

Jeg vil sige mange tak for denne gang!
Jeg fik ringmærket 105 fugle ved GFU, 16 Musvitunger i Bøtø Plantage og 2 Tårnfalkeunger på Hasselø. Derudover 47 aflæsninger af fugle, som alle viste sig at være ringmærket på GFU.
Det er ikke mange fugle på næsten 2 uger, men det har været enormt lærerigt at stå med det hele alene. Med min C-licens har jeg selvfølgelig haft Hans i baghånden, men jeg har fået flyttet nogle grænser og fundet ud af, at jeg kan mere, end jeg troede for 14 dage siden.

Jeg har haft besøg mange gange, og I skal alle vide, at jeres besøg har været værdsat. Det at komme til GFU er ikke kun et spørgsmål om at ringmærke, men også muligheden for at se nogle fuglevenner, som bor så langt væk, at vi normalt kun "ses" på facebook.
En særlig tak til trekløveret Hans, Gert og Benny, som har været så hjælpsomme og i det hele taget har taget sig rigtig godt af mig.

Med et sidste kig på udsigten lige udenfor døren vil jeg ikke sige farvel, men på gensyn!

 2017.06.15 FarveludsigtDen skønne udsigt lige uden for døren.