Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (103)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Pirol i haven

onsdag 25. maj 2016
af Johanne Øhlers Aagaard

Det var i dag min sidste dag med ringmærkning i denne omgang, det blev en stille dag med få fugle på hver runde men som alligevel endte med en total på 25 fugle. Hvilket er en fin dag i maj måned. Der var ligesom i går en del Gulbug i haven og udover de 8 ringmærkede var der to gamle Gulbug med ring på fra henholdsvis 2012 og 2013, det er altså altid lidt sjovt at genfange en fugl der er mærket i haven for flere år siden. De mange Kærsangere fra i går var røget videre og jeg fangede kun en i dag. En enkelt Karmindompap blev det også til idag, desværre har der ikke været nogle flotte røde hanner i nettene, selvom vi har set en sidde og synge i haven. Det er en fugl med at lille stærkt næb der ikke ser ud af meget men de bider hårdt hvis de kan komme til det.

KarmindompapKarmindompap (Carpodacus erythrinus). Foto: Johanne Aagaard

Igen i dag var der et hold skolebørn forbi stationen for at høre om fugle og heldigvis kunne jeg fremvise flere fugle for dem til stor begejstring. Lige inden skolebørnene ankom fik vi melding fra Louis på Odden om at en Pirol var gået ned i haven men det lykkes os ikke at finde den. Først en times tid senere da jeg var på runde hørte jeg en Pirol en 3-4 gange. Jeg har aldrig hørt Pirol før så det var en dejlig art at få med et par timer inden afgang hjem af, især nu da jeg er gået glip af dem de to sidste weekender hvor der har været Piroler i haven og ved Odden.

Tilbage I København efter 5 fantastiske uger på Gedser Fuglestation er det tid til at gøre status. 459 fugle fik jeg ringmærket fordelt på 39 forskellige arter med Fuglekongesanger, Karmindompap og Natugle unger som som højdepunkter. 3 aflæsninger af ringe fra udlandet om jeg nu med spænding venter svar fra. 10 nye arter fik jeg på min DK liste bl.a. Alpesejleren på Møn og en flot adult Hedehøg på Odden. Derover har jeg fået set og en masse dags og nataktive sommerfugle, biller, planter og gode lokaliteter, så det må siges at det blev til 5 uger med fuldskrue på naturnørderiet som jeg havde håbet på.

solnedgangJeg kommer til at savne de flotte solnedgange. Foto: Johanne Aagaard

Til sidst vil jeg gerne takke alle på stationen både de faste og gæster for en god tid på Gedser Fuglestation. Jeg har mødt en masse rare personer som jeg håber på at møde ved Gedser eller på andre fuglelokaliteter i fremtiden. Det har været både sjovt og lærerigt ophold så jeg glæder mig allerede til næste gang jeg kommer forbi.

Total: 25

Jernspurv / Dunnock - 3
Kærsanger / Marsh Warbler - 1
Gulbug / Icterine Warbler - 8
Gærdesanger / Lesser Whitethroat - 1
Havesanger / Garden Warbler - 7
Gransanger / Common Chiffchaff - 1
Løvsanger / Willow Warbler - 1
Grå fluesnapper / Spotted Flycatcher - 1
Tornirisk / Linnet - 1
Karmindompap / Common Rosefinch - 1