Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (129)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Hvidvinget Xnæb, skolebørn og Nonnepik

onsdag 1. november 2017
af Anton Herrig Liebermann

Lidt småregn i de tidlige timer af dagen virkede meget spændende, men da beskeden kom, at der var regn på hele falster, døde forhåbningerne fuldstændig! Og det havde de også god grund til, for haven var ekstrem tom. Trods mine hele 213 netmeter, skulle jeg gå hele 4 runder før den første fugl sad i nettet. En fin fuglekonge, som jeg næsten blev lykkelig over at se. Walkien skrattede med en på plads melding af bynkefuglen, så den er her nu for 3. dag i streg, og har nok fundet sig godt tilrette oppe ved poststien. Jeg kunne dog glæde mig sammen med Benny over en hvidvinget korsnæb, som kom overflyvende over os i den nordøstlige del af haven kaldende med 25 små korsnæb. Den varmede dejligt på denne grå november dag!

60 skolebørn kom ved 10 tiden, og forventede at se noget ringmærkning. At de havde ramt efterårets dårligste dag, var bare ren uheld. Dog var glæden stor, da jeg kunne pille en i forvejen allerede ringmærket rødhals ud af nettet efter 3 runder uden held med børnene. Det var så vildt, at fuglen skulle vises til begge hold, da chancen for at fange en til fugl, var så minimal. Ligeså snart standard sluttede og skoleklassen var taget hjem, havde jeg ingen undskyldninger for at holde nettene åbne, og lukkede hele molevitten.

formidllllllSkolebørn på besøg

Today’s ringing:
Gærdesmutte / Wren - 2
Solsort / Blackbird - 1
Fuglekonge / Goldcrest - 1
Total: 4

SpurnizGrundet de få fugle, så blev der selvfølgelig ikke fotograferet. I får derfor lige gråspurven fra et par dage siden, som jo er en delikatesse her i fyrhaven.

Kim forlod mig også efter endt standard, og efterlader 2 begivenhedsrige måneder bag sig. Han har været en uundværlig hjælp for mig, og har virkelig været medvirkende til at skabe det fuglestations miljø, som der har været en fornøjelse at være en del af! Store tak skal derfor lyde til Kim's humør og engagement i stationens hverdag, og håber at vi ses inden alt for længe igen.

Prebens highligst for dagen i dag:
Nordisk Lappedykker 2 trækkende og 1 rastende
Kortnæbbet Gås 3 
Toppet Skallesluger 203
Lille Skallesluger 1
Hvinand 113
Sortgrå Ryle 4 trækkende og 1 rastende
Dværgmåge 49
Alkefugle 40 fordelt på 22 alk, 6 lomvie og 12 alk / lomvie
Bjergvipstjert 1 trækforsøgende

Efter frokosten var nydt, var der blevet set 3 snespurve løbende rundt nede på stranden. Nu havde jeg endelig fundet noget at spendere eftermiddagen på, men jeg blev klogere! For lige da jeg havde sat et net op ude på stranden, ringede Henrik Mikkelsen og spurgte, om jeg ville med til Nonnepikken ved Rørvig, men at han kører NU grundet lyset. Aldrig er et net blevet pakket så hurtigt sammen igen, og svedende sad jeg i Henriks bil kørende mod nord blot 10 minutter efter.

Vi ankom klokken 16.40, og lyset var allerede her ikke det bedste. Der var allerede folk på stedet, som vi allierede os med. Fuglen var sidst blevet set for 1 time siden flyve væk fra p-pladsen og ud mod spidsen. 2 mand var frisk på at få dannet en 4-mands kæde, og vi gik ud mod spidsen, så vi kunne dække et så stor område som muligt. Da vi nåede søen tæt ved spidsen, og endnu ikke har set fuglen endnu, begyndte håbet stille og roligt at rinde ud og lyset ligså. Heldigvis valgte  jeg at gå venstre om søen, og genfandt fuglen rendende rundt i sandet. Henrik og co blev tilkaldt, og vi nød fuglen i det sidste lys. Desværre for mit vedkommende, så lettede fuglen lige da det var min tur til at kigge i det enlige skop vi havde med derud. Herefter kunne fuglen ikke genfindes, men vi fandt en stor snespurve flok i stedet, som vi fik sagt fint godnat til. Nonnestenpikker er en fugl som findes i mellemøsten og i det vestlige Asien omkring Afghanistan, Kirgisistan, Uzbekistan og det område. Det er 10. gang den gæster Danmark, og nu var det min tur til at nyde denne smukke stenpikker.

Klokken 21.45 var jeg tilbage på stationen efter en lang tur med tog og bus, og jeg ankom til en fuldstændig mørkt og tom station. Men der er intet bedre end sit eget selskab, er det ikke det man plejer at sige?? Nu er den “hurtige” data klaret, og jeg vil smutte til Køjs. Lad os da gøre 2. november til en KANON dag i morgen ;)

De gladeste hilsner Anton