Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (138)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Preben i topform, og drømmekage på stationen

lørdag 4. november 2017
af Anton Herrig Liebermann

I dag var en dag med mange folk i haven! Personalet var virkelig forhøjet med mange procent i dag i forhold til gårsdagens sløve indsats fra ensomme mig. Fugle var der i dag ikke mange af i morgentimerne, men nogle korsnæb holdte himlen klang-fyldt. Et par store korsnæb kunne udpeges i flokkene, og Anders hørte endda en Gulirisk fra haven af, som også havde været ude og vende hos Preben.

I de tidlige timer af dagen frydede køkkenet med den dejligste aroma, hvor at Nina havde taget kampen op mod sin største frygt - kagebagning. I dagens anledning passede det perfekt ind med en drømmekage, så Anders, Bjørn og co. kunne drømme om Stejnegeri Bynkefugl, nu hvor de ikke kendte deres besøgstid tidligere på ugen. En fryd for ganen var kagen nu også, da den var færdigbagt. Det mener jeg nu også, selvom kokken havde udmeldt midt i processen, at det var blevet en fiasko - og det var det nu BESTEMT ikke. Nam siger jeg bare, og der er heldigvis mere tilbage til i morgen.

Ringmærkningsfronten stod på hyggemærkning med nogle gråsiskner, som igen i dag var den mest almindelige fugl i haven. Dog slet ikke i samme antal som i går, men nok til at få en masse gode diskussioner omkring om det var stor eller lille gråsisken. Hovedparten af sisknerne lige nu er den store gråsisken, som har ramt et godt invasion år, og mon ikke den snart byder sin flotte fætter hvidsisken indenfor. Det håber jeg i hvert fald, men lad os nu i dagens blogindlæg nøjes med den smukke nordlige gråsisken som foto.

gamel hin graGammel han stor gråsisken. En af de rigtige flotte med det flotte bryst.

forksouilizHer ses forskel på stor og lille gråsisken. Den til venstre er mere brunlig i farven, og ser sød ud. Ansigtet ser brunere ud, og ryggen ligeså. Den er i det hele taget bare en mere varm fugl, hvor at stor gråsisken til højre er til den lysere side. Det er dog et mere vanskeligere kompleks end som så, så det har givet nogle gode diskussioner i dagens anledning.

En spurvehøg gæstede spurvehøgenettene, og var allerede påført en ring, som viste en af havens egne, men helt fra slutningen af september. Den har altså befundet sig på falster i over en måned nu, og har måske besluttet sig for, at nu er det tid til at drage over vandet? Den blev i hvert fald sendt godt afsted.

Hen på eftermiddagen døde antallet i nettene ud, og det passede fint med at vi tog imod et hold formidling. Nogle gamle soldaterkammerater var forbi, og fik den helt store tur med Heidi og Anders i hovedrollen.

Lige før mørket meldte sin ankomst, kom der det vi havde ventet på hele dagen - et par net fyldte med gråsiskner. Nu har Anders håb om lidt ugler, og lad os da håbe vorherrer er med os…..  

Today’s ringing:
Gærdesmutte / Wren - 2
Solsort / Blackbird - 3
Sangdrossel / Song Thrush - 1
Grønsisken / Siskin -10
Stor Gråsisken / Redpoll ssp. flammea - 75
Lille Gråsisken / Lesser Redpoll ssp. carbaret - 8
Total: 99 (Irriterende tal....)

Man kan ikke sige at Preben havde en dårlig dag, for walkien skrattede lidt i dag. Først en gulirisk der var på vej mod fyrhaven, og dernæst en adult han kongeederfugl i fældning, som trak sydvest klokken 8.15, og selvom jeg stod på engen få sekunder efter han havde fundet den, så kunne den ikke opdages herfra. I skal dog ikke snydes for hans tal:

Kongeederfugl 1 adult han trækkende sydvest 8.15
Rødstrubet Lom 32
Ederufgl 3560
Fløjlsand 61
Sortand 545
Toppet Skallesluger 247
Havlit 198
Bjergand 107
Dværgmåge 12
Ride 4 1k
Gråsisken 72
Stillits 53
Bjergirisk 46 trækkende og 17 rastende
Gulirisk 1 trækforsøgende.

I min optik en ret god dag på odden, og måske der man skulle have placeret sig i morges istedet for nettene, men man kan ikke nå det hele, og det er nemt at være bagklog :) 

 Nina har lavet lækker mørbradgryde, som skal gennemnydes nu.

De gladeste hilsner Anton