Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (129)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Blæst fra vest sendte nettene til test

torsdag 9. november 2017

En ultra kold morgen, med blæst på 9 m/s, som gjorde jeg ikke kunne have de 2 hejsenet oppe. Hvilket er de 2 bedste net til gråsiskner! Fandt alligevel 133 netmeter der kunne stå, og brugte derfor en del tid på at få kratlusket lidt.

Efter standarden var klaret, havde jeg fanget 2 rødhalse, 1 solsort og 3 store gråsiskner. Preben meldte om +500 gråsiskner og 2 hvidsikner trækkende ud, så jeg ville også lege lidt med, og have hvidsisken som ny dagsart. Selvom de 2 bedste net ikke kunne stå, fandt jeg alligevel nogle net, hvor at højtaleren stod fint.
Den efterfølgende runde, var den allerførste sisken jeg vender rundt sørme en hvidsisken, også var den ged jo ligesom barberet - nemt.

9CE5007 9 11 2017 AnHL 1kSmukheden selv

Jeg lovede at dagen i dag ikke skulle stå i hvidsiskenes tegn, men altså der er jo ikke rigtig så meget andet at skrive om. Bortset fra, at iblandt gråsisknerne, gemte der sig denne utrolig flotte gamle han af grønsisken.

piq2k+ han grønsisken.

Efter 2 runder med gråsiskner, og der lå dobbelt så mange blade i nettene som gråsiskner, så besluttede jeg at lukke ned. Nu havde jeg jo også fået min dejlige dagsart. Klokken var her 15, og nettene var blevet lukket.Dog skete der noget vildt, for Inden jeg havde nået at slukke min højtaler ankom den største flok gråsiskner jeg endnu har set hernede. De smadrede bare igennem lavt over haven, og jeg lyver ikke hvis jeg siger, at der var +800. De landede allesammen ved det ene hejsenet, og jeg ærgrede mig straks over at have lukket nettene! Det tegner jo et fint billede over - aldrig luk nettene :) Gad vide hvor mange hvidsiskner der gemte sig i den flok!

Today’s ringing:
Rødhals / Robin - 2
Solsort / Blackbird - 1
Grønsisken / Siskin - 1
Lille Gråsisken / Lesser Redpoll ssp carbaret - 1
Stor Gråsisken / Redpoll ssp flammea - 81
Hvidsiskin / Artic Redpoll - 3
Tota: 89

Preben så jeg ikke meget til i dag, og han udtaler også, at morgenobsen var i den slappe ende. Her inkludere han selvfølgelig ikke gråsisknerne, men på den anden front:

Gråsisken 419 trækkende og 200 trækforsøgende
Hvidsisken 2 trækkende syd og 2 trækforsøgende
Ride 1
Dværgmåge 17
Blå Kærhøg 1 han sydtrækkende
Alk 9 sydvest og 2 rastende

Nu har jeg siddet og lavet en mappe på computeren billeder af samtlige 36hvidlige siskner, og studeret hvad der er hvad, og hvor meget der skal til for at kalde det en hvidsisken! Antallet er dog okay højt, så mon ikke det kan nærme sig en dansk rekord? Jeg har i hvert fald aldrig oplevet noget lignende. Desværre er der en masse kandidater som måske også er hvidsiskner, men man må bare bide i det sure æble! Gråsiskenkomplekset er måske det absolut sværeste at have med at gøre herhjemme, så det er bestemt ikke nogen nem opgave at være ringmærker for tiden :)

Hvis i kigger på vejrudsigten nu, så ved i hvor jeg skal hen i nat!!! Jep - vi ses på stranden…..

De gladeste hilsner Anton