Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (102)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Sæsonafslutning

onsdag 15. november 2017
af Anton Herrig Liebermann

Så er sæsonen officielt slut, og det skete på en dag med få fugle. Vi var dog stadigvæk helt høje ovenpå gårsdagens danske fortryllelse, og havde tildels glemt at sæsonen snart ville tage sin ende. Og det gjorde den da så ganske vidst også, også selvom jeg holdte nettene åbne endnu engang fra solopgang til solnedgang. En flot gammel han stillits blev dagens højdepunkt, og den sidste fugl der fik ring på i denne sæson. Jeg glemte dog at fotografere den, så jeg tager jer med tilbage til hvor det hele startede.

NipsomhapsEn gammel gulbug var sæsonens første fugl der fik ring på, og det skete den 20. juli!

De er forlængst væk, og man har helt glemt hvordan det er at finde en gulbug i nettet! Lige pludselig havde den bare forladt mig, og den sidste jeg fangede var 16 september. Hele 2 måneder er der gået siden min sidste gulbug”

Ellers foregik tempoet i dag bare i total hyggetempo, for gråsiskerne blev totalt dømt ude, til trods for at få flokke engang imellem lige vendte her hen over haven. Hyggetempoet gjorde at jeg langt om længe fik fikset bundfaget i Ø6, så det er klar til at blive rullet sammen, og blive lagt til vinterhi på loftet.   

Today’s ringing:
Solsort / Blackbird - 4
Stillits / Goldfinch - 1
Grønsisken / Siskin - 2
Lille Gråsisken / Lesser Redpoll ssp. carbaret - 2
Stor Gråsisken / Redpoll ssp. flammea - 10
Total: 19

Prebens dag på odden:
I får en senere opdatering, når jeg får beskeden fra kære Preben, men ved fra Troels, at det ikke har været den vildeste morgenobs, hvor at 5 musvåger og 2 nordiske lappedykkere kan nævnes. 100 gråsiskner cirka var det hele, og tegner meget klart på at det nok er slut. Desværre.

Kim og Mikkel forlader mig her til aften, men har heldigvis fået selskab af Troels. Helt alene bliver man aldrig her på stationen, og det er skønt.

Nu hvor sæsonen slutter af, slutter bloggen så også af? Og der kan i tro nej, for jeg bliver helt til 3. december, hvor at jeg skal deltage i styregruppens møde omkring året der gik. Så GFU 2017 for mit vedkommende forsætter lidt endnu, og i vejret i morgen ser fint ud, så lad os da bare få slået nogle garn op, selvom sæsonen er slut.

De gladeste hilsner Anton