Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (102)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Gået i hyggetilstand

lørdag 18. november 2017
af Anton Herrig Liebermann

De sidste dage har der ikke rigtig været blog, men jeg har også liiiige haft brug for et par dage uden de store tanker omkring ringmærkning og fugle! Lidt søvn er blevet indhentet efter en lang sæson, og nogle praktiske ting er blevet klargjort til min hjemkomst den 3. december! 

Nå men lige for at tage de sidste par dage, så dagen efter standardperioden sluttede, så smuttede jeg til Nykøbing for at få taget den manke jeg efterhånden havde opbygget på hovedet! Det går jo ikke, at jeg tager tilbage til Haderslev, også de ikke har en jordisk chance for at gætte hvem jeg er. Efter jeg var kommet tilbage på stationen, gik Troels og jeg ud og kratluskede, men fandt ikke rigtig noget som helst. Lækker aftensmad blev kreeret af mig, og hyggestemningen begyndte.

Jeg havde egentlig sat alarmen til i går morges, men jeg manglede vidst stadigvæk at få sovet lidt ud! Lidt kratluskning blev derfor gjort, og da der opholdte sig en silkehale i haven, så prøvede jeg da lykken med lidt net. Desværre var det ikke til mit held, men jeg mødte en glad Troels, som havde fået en ny ædelart. Han havde lyttet til mesteren over gråsiskner, og stillede sig det rigtige sted. Ikke mange minutter efter, fandt han endelig en flødesisken.

TroelsTroels nye ædelart - hvidsisken.

Det gav små 20 fugle denne eftermiddag i nettene, meget behjælpeligt af en flok gråsisken. Troels forlod mig lidt senere på dagen,og jeg er nu helt selv på stationen.

I dag stod i regenen og blæstens tegn, så har fået klaret lidt ringbeholdning, som der også skal være styr på. Ellers er der ikke det store at berettet om dagens begivenheder. 

I morgen bliver nok nogenlunde som i dag, men måske jeg skulle gæste stranden i nat så? I hvert fald ser mandag og tirsdag ret gode ud mht. til ringmærkning, så der skal nettene 100 procent op. 

De gladeste hilsner Anton