Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (74)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Irriterende skrigeørn i fjor og regnfuld dag i dag

onsdag 22. november 2017
af Anton Herrig Liebermann

Ja - bloggen bliver ikke så jævnligt opdateret mere. Til dels fordi ringmærkningssæonen er slut, men Preben er stadigvæk i fuld gang ude på odden. Derfor skal jeg nok opdatere jer en lille smule, om livets gang her på GFU. Men hvor spændende er det at høre om, at nu er dagen igen bedrivet med netflix and chill? Mest chill :) 
Når vejret ikke er 13 m/s og regn, så kommer nettene op, også er der selvfølgelig lidt at berette om, men vejret ser ikke ligefrem lovende ud den næste uges tid!

Nå men i går - der tog jeg mig sammen, og drog mod Hyllekrog. Paul Nilsson, Anders Hammergart og Jim Christensen samlede mig op i Nykøbing. Håbet for den store skrigeørn var i top, og stemningen i bilen var god, så det før jeg så mig om, stod vi nede på diget ved Hyllerkog. Det var første gang jeg besøgte Hyllekrog, så det var en fed oplevlese for mig. Nogle havørne fløj lidt rundt, og hver gang en sådan sås, blev øjnene lige en tand større, men vi måtte nøjes med at nyde denne kæmpe "dør". Hvilket man faktisk ikke kan klage over, men vi var nu kommet for den lidt mindre ørn!
Af fede fugle kan nævnes en vandrefalk i de tidlige timer og 3 røde glenter der hyggede sig. En nordisk lappedyker lå ude på vandet og pyntede lidt på humøret, det samme gjaldt 3 agerhøns som gæstede markerne ud foran. Humøret (eller ærgelsen kan man vel bedre sige) kom da flokke af gråsiskner begyndte at røre på sig. Der kunne jeg godt mærke, at jeg ville befinde mig i fyrhaven ved nettene. Måske et lille ringmærkergen der rørte på sig? Vi talte over 900 siskner, og der har sikkert været over!!!!
Jeg erkendte ret hurtigt, da vi satte os ind i bilen efter at have været der stort set fra solopgang til solnedgang, at den beslutning jeg havde taget, vidst godt kan placeres som en fejltagelse - til trods for godt selskab! Som heldigvis løfter min første opfattelse af Hyllekrog væsentligt op.

Jeg fik handlet på vejen hjem, så GFU nu besidder lidt fødevarer igen. Preben havde en rigtig god dag på odden, hvor at hele 1290 rødstrubet lommer kom forbi, og det samme med 3 suler, som virkelig har haft et godt år hernede. Han talte kun 575 trækkende gråsiskner, og en flok på 120 rastende, hvor der gemte sig 2 rastende hvidsiskner i. 

Nu til i dag! Grundet det enormt dårlige vejr med regn og blæst klokken 8, gik jeg ind i sengen igen, og fik hvilet ud. Ved middagstid kom Gert forbi, og fik klaret de nedfalde træer, som lå og spærrede for vejen. Hvilket gør, at man nu kan stort set kan køre forbi igen, når jeg lige har ryddet træstubbene op for ham. 

Preben fandt sørme en hvidsisken igen i dag ude på odden, og fik tilmed et lille dokuskud, som i kan se nedenunder her.

Ynqoz

I dag kan vidst kaldes en slapper dag! Nu er der fuld måneskin, men stadig blæst - så stranden kan ikke engang gæstes. Man er jo næsten nødsaget til at blive indendøre ;) 

De gladeste hilsner Anton