Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (157)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Man kan vel godt sige - back in business

onsdag 29. november 2017
af Anton Herrig Liebermann

Endelig endelig endelig fortalte vejret mig, at nettene kunne komme op igen. Jeg var egentlig ret træt efter gårsdagens rengørings-helved, hvor at især labbet så skinnende ud. Alle fuglekasser og stole var røget med i denne omgang, og er måske nok det reneste set hidtil på GFU? 5 timer i går havde jeg brugt i labbet, og var egentlig godt tilfreds med resultatet.

Derfor hev jeg bevidst fat i vesten i dag, da jeg bare ville ringmærke ved nettene. Kunne klokken 07.30 allerede høre grønsisken og gråsisken i luften, så vidste godt hvad dagen skulle bruges på. Utroligt de stadigvæk er i omløb.
Nå men op med nogle net, også på med lidt lyd. På returvejen til huset sad der sørme en morgenfrisk vindrossel, som var et dejligt gensyn. Efter så mange dage uden fugle, er alle fugle jo en kæmpe overraskelse, og for den da - et glædeligt gensyn.

VindrisselMorgenens smukkeste fugl.

Efter endt morgenmad og returnering til det ene hejsenet med lyd, sad der en sølle flok på 20 fugle. Kunne mærke en lille form for skuffelse brede sig i mig, så jeg smækkede også det andet hejsenet op, og på med lyd - det er jo næsten december......

Næste gang jeg returnerede til hejsenettet, kunne jeg på lang afstand se, at nu gæstede en flok mit net! Jeg skyndte mig hurtigt ind efter 2 ringserie mere, så jeg kunne køre den velkendte gamle han, gamle hun og 1k, fordelt på hver sin ringserie. Jeg tjekkede lige det andet hejsenet på vejen, uden så meget som at se en gråsisken, så regnede med det bare var en engangsforstilling, men da jeg kom op til N3 (hejsenettet), skræmte jeg mindst 1000 gråsiskner op fra træerne og jorden omkring lyden. De fløj et par omgange rundt i haven, og landede allesammen ved det andet hejsenet med lyd!!! Lidt ligesom at se en stæreflok i tøndermarsken - og jeg vidste bare, at hele molevitten næsten sad i nettet.
OMG…. jeg vidste heldigvis, at det bare var en engangsforstilling, og at hvis man slukkede for lyden, så stoppede fangsten! Det blev gjort, og jeg startede herefter med at tømme og lukke N1 og N2. Begyndte efterfølgende at overveje at kontakte Hans, men da kom Gert heldigvis trillende ind på stationen. Da jeg mødte ham, havde han observeret at det net jeg havde sat op i det åbne også var godt gæstet, så vi kontaktede Hans, og jeg fik hurtigt lukket alle de net som var tomme, alt imens Gert gik igang med kasser og plukning. Hans kom og 6 hænder burde kunne gøre det.!!

lysiuEnorme mængder af denne på odden i dag - en stor gråsisken. Denne dog et ret lyst individ, hvor at rygfarven passer nogenlunde på en hvidsisken. Hvad vi kan se på dette billede er, at næbbet er for stort, øredækfjerene er tydelige mørke og  flankestriberne er for kraftige. Dette skal ikke være tilfældet hos en hvidsisken - men flere af fuglene får alligevel rynkerne frem på ringmærkeren!

Flokkene blev ved med at flyve rundt omkring haven, og de gråsiskner som allerede sad i nettene tilkaldte de resterende, men på godt samarbejde fik vi klaret posten. Utroligt nok gemte der sig kun 3 hvidsiskner imellem de mange store gråsiskner, men under daværende tidspres, var det vel fint med kun 3 ;)

9CH3476 29 11 2017 kl 13 AnHL 2k hunSæsonens nummer 30

Today’s ringing:

Rødhals / Robin - 1
Vindrossel / Redwing - 1
Bogfinke / Chaffinch - 1
Grønirisk / Greenfinch - 2
Grønsisken / Siskin - 53
Lille Gråsisken / Lesser Redpoll ssp. carbaret - 8
Stor Gråsisken / Redpoll ssp. flammea - 706
Hvidsisken / Artic Redpoll - 3
Total: 775

775 fugle!!!!!! Det er den 11. største dag på GFU nogensinde, og vi var kun 6 fugle fra at komme i top 10. Og husk lige på, at vi næsten er i december. Det er altså ret imponerende - sikke en dag.
Selvom der kan siges: Pokkers også hva, så blev kasserne alligevel brugt, og labbet ligner igen igen pis. Så jeg spildte totalt 5 timer i går på ingenting :( Det er ikke nemt at være ringmærker!

Preben ringede ved 10 tiden, og fortalte at flokkene kun blev større og større, og at de var indtrækkende! Hvor mon de kommer fra? Polen???? Hvis Preben giver mig en melding, så skal jeg nok opdatere jer med hvad han har oplevet på Danmarks sydspids i dag.
Jeg ved i hvert fald bare, at vejret i morgen er præcis det samme som i dag, bare lidt koldere! Uha det ser spændende ud - man skulle vel ikke være fræk, og sætte alarmen til 07.15?

De gladeste hilsner Anton