Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2019 (84)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Og det bliver ved .....

lørdag 9. juni 2018
... med at være på grænsen til småkedeligt!!
af Clausjannic

090618 gert IMG 0437

Endnu en dag med masser af sol og højtryksvejr - og igen meget få fugle. Gedser er dog det perfekte sted at befinde sig, når temeraturerne stiger i det øvrige land. Vi har masser af sol og dog 'kun' behagelige 20-21 grader.
Dagen startede dog med at en meget træt Michael nærmest væltede rundt i den meget tidlige morgen (03.30), og hans første udbrud var: 'Nøj, det er tidligt! Ikke engang duggen er stået op'! - Og det havde han jo sådan set ret i!

090618 michael IMG 0439Det blev i dag kun til fire nymærkninger og fire aflæsninger i de tolv timer nettene var oppe. Det blev nu er herlig dag alligevel.
Da standard-tiden var ovre gik vi i gang i haven med hækkeklipper og buskrydder, så de fleste netbaner fik en 'brush up', og der er nu det mindre at tage sig af, når efterårssæsonen starter.

Ved middagstid dukkede Gert op, da førstesalen skulle have en (tiltrængt) netdør, så vores gæster kan sove med 'åben' dør, uden at blive ædt op af myg mm. Også Vibeke dukkede op med en masse veninder, som havde valgt at holde reunion på GFU. Så der blev hygget, mens vi kunne underholde lidt med stationens historie, virke mm. Det blev dog desværre kun til fremvisning af en enkelt gulbug til gruppen.

090618 klip IMG 0438I løbet af dagen blev stationshaven overfløjet af 1 rød og 1 sort glente samt senere to meget flotte hvepsevåger, og istrandkanten legede en enkelt dværgterne. Havens karmindompapper synger stadig sporadisk, mens havens gulbuge fortsat er imponerende insisterende! En dejlig lydkulisse! 

Til aften kommer Gert og Birthe til spisning sammen med os, så det bliver hyggeligt!

090618 spisning IMG 0430

 

 


Dagens fugle (aflæsninger i parantes):

Gulbug 2 (1)
Gærdesanger 1 (1)
Stær 1
Solsort (2)

Et par af aflæsningerne var dog ret sjove. Selvom det selvfølgelig er sjovt at ringmærke, så er det jo faktisk genmeldinger og aflæsninger, som gør os lidt klogere på fuglenes færden!
Gærdesangeren var mærket af Lydia Solér 2. august 2015 og er altså nu en 4k-fugl. En pæn alder for en så lille fugl.
Den ene solsort var mærket af Nicolas Hiller d. 24. april 2017, og endelig var gulbugen mærket af Simon Davies som en 2k+ fugl d. 18. juli 2016, så sidstnævnte er også mindst 4 år gammel.
Lidt spøjst at stå med 14 gram fugl i hånden, og så vide at den har fløjet mellem Danmark og Centralafrika OTTE gange!!! Imponerende! Jeg er 'stolt' af det antal skridt jeg har taget i dag, men dér kan jeg alligevel ikke være med!

Vi bevarer dog optimismen og tror på, at dagen i morgen bringer os en masse spændende fugle. Hvis ikke, så er haven jo heldigvis stor!