Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2019 (18)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Desværre lidt huller i dækningen

onsdag 13. juni 2018
En OK dag, årstiden taget i betragtning
af Hans Lind

Der var ingen ringmærkning i går, da jeg var på tur med Det sorte Geomuseum til Lolland (Infocenter om Femern-tunnelen, Errindlev Mejeri og Globen).

Men i dag skulle lykken prøves igen. Jeg skulle alligevel derud om formiddagen, da vi ventede, at en VVS-mand skulle komme. Kulissen var nogenlunde som de senere dage: Ret lunt, svag vind fra nordvest og skyet. Ikke mange fugle i haven ud over syngende gulbuge, havesangere og en karmindompap, men når man har rullet nettene ud, så får man fat på nogle af dem, som man ikke ser eller hører.

Der var lidt fugle på næsten hver netrunde, og så går tiden jo ret hurtigt. Overraskende var det, at grønirisk skulle blive dagens topscorer med tre mærkninger, efterfulgt af gulbug, gærdesanger og gransanger. I alt 12 blev mærket i dag. De fleste af dem er lokale ynglefugle, hvor man kan se, at de har rugeplet på bryst og bug.

VVS-manden kom - lidt forsinket - og han fik udskiftet vandvarmeren til en større samt forberedt rør til bruseaggregat på gæstetoilettet. Det skulle blive færdigt på fredag.

I natsværmerfælden sad der en lidt usædvanlig spinder: Det sorte L, der mest holder til i gamle bøgeskove, som vi jo ikke har nogen af her på Sydspidsen.

IMG 20180613 L nigrum

Det sorte L, Arctornis l-nigrum

Dagens ringmærkning/ringing today:

Gulbug/Icterine Warbler 2

Gærdesanger/Lesser Whitethroat 2

Tornsanger/Common Whitethroat 1

Gransanger/Chiffchaff 2

Grønirisk/Greenfinch 3

Tornirisk/Linnet 1

Gulspurv/Yellowhammer 1

Total 12