Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2019 (18)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Fuld mand-power

tirsdag 7. august 2018
af Anton Herrig Liebermann

Danskheden blev i går aftes forstærket med 2 flotte fyre - og vi er nu 4 mand i fuld gang her på stationen. Anders lavede lækker havregrød, mens vi andre 3 fik smækket nettene op! Det var dog ikke længe han var sammen med os, da han smuttede på odden fra det første lys af. Teamet ved nettene bestod af Rasmus, Ana og jeg. Ikke mange fugle blev det til på første runde, men Nattergalene trodsede dog vores forhåbninger. Det er altså vildt hvor mange der er af dem i år - de må have haft en god ynglesucces….

Anden runde var langt bedre, men det var så også det ringmærkermæssigt. Vi hev os lige over de 50 inden vi lukkede ved 11 tiden, selvom Anders kæmpede ivrigt  to timers tid efter standard.

En grå flue meldte sin ankomst på sæsonlisten, og blev selvfølgelig fotograferet til dagens blog.

gra feluSæsonens første grå flue

hussiEn anden speciel fugl i dag - hele 2 husrødstjerter blev det til!

Today’s ringing:

Nattergal / Thrush Nightingale - 4
Husrødstjert / Black Redstart - 2
Rødstjert / Common Redstart - 1
Kærsanger / Marsh Warbler - 3
Gulbug / Icterine Warbler - 11
Gærdesanger / Lesser Whitethroat -8
Tornsanger / Common Whitethroat - 9
Havesanger / Garden Warbler -4
Munk / Blackcap - 1
Gransanger / Chiffchaff - 1
Løvsanger / Willow Warbler - 8
Grå Fluesnapper / Spotted Flycatcher - 1
Broget Fluesnapper / Pied Flycatcher - 1
Træløber / Eurasian Treecreeper - 1
Skovspurv / Tree Sparrow - 1
Total: 56

Ana og jeg fik knoklet i haven mellem 9-11 inden det blev for varmt, hvor at vi fik kørt en masse af de bunker med grene der ligger rundt omkring ud til den store bunke, så haven igen begynder at se godt ud. Imens fyldte Rasmus fyldte vand i bassinerne, så fuglene ikke tørster fuldstændig i denne hede.
Efter temperaturen var steget, og sveden lå godt på panden - besluttede vi at nu må det være frokosttid. Vi stoppede derfor havearbejdet, og fik os hvad vi selv syntes var  velfortjent frokost. Det var dog ikke nok! Vi ville simpelthen mere ned i tempo! Det resulterede i, at Ana og jeg smuttede på stranden oppe ved Birkemose - og forlod drengene herhjemme. Kan kun tillade mig at spørge, "Hvad skal der ske for en lækker strand deroppe?", og hvad andet end Vibekes lækre vandmelon kan nydes til denne varme og afslapning?

vibekekaerlighedTak for vandmelonen skal lyde til Vibeke

Ved ankomst til GFU igen var dr. Odd igang med aftensmaden. Hvilket man på ingen måder kan klage over - og fik alle 4 til at sidde udenfor og nyde dette vidunder.

Data er klaret, drengene er smuttet på odden til noget aftenobs (der er lige blevet meldt sangsvane over walkien, så overvejer helt seriøst at gå derud, og vidne denne sindssyge træk-aften) og nu skal der slappes af 30 minutters tid før hovedpuden rammes og alarmen sættes til 4.30! I morgen fortsætter vinden i sydøst, så vi skal nok ikke forvente det helt store. Men man ved jo aldrig - det er jo fra sydøst alle de asiatiske skønheder skal hentes op fra!!!!!

Vi snakkes i morgen

De gladeste hilsner Anton