Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2019 (18)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Medie stjernen forsætter

onsdag 8. august 2018
af Anton Herrig Liebermann

Kort blog i dag! Lang dag og alle på stationen er trætte.

Den startede ud med at et hold fra søndagsbørn podcast kom, og skulle lave et indslag med mig omkring min hobby, og hvorfor det var jeg tilbragte min tid på at se på fugle (og i disse dage på GFU). Det kan ses på deres facebook side i morgen engang, hvis man er interesseret i dette.

Ringmærkningen gik heldigvis sløvt til, men det var fint nok, for så der var tid til at være pædagogiske overfor de 2 besøgende. Dagens total ramte kun lige op på 27, og er fordelt på fuglene under.

Today’s ringing:
Rødstjert / Common Redstart - 1
Kærsanger / Marsh Warbler - 1
Rørsanger / Reed Warbler - 1
Gulbug / Icterine Warbler - 1
Gærdesanger / Lesser Whitethroat -7
Tornsanger / Common Whitethroat - 2
Havesanger / Garden Warbler - 3
Løvsanger / Willow Warbler - 10
Broget Fluesnapper / Pied Flycatcher - 1
Total: 27

2k11111Gærdesanger 2k+ - dagens sejeste fugl! I morgen må kunne gøres bedre - selvom den her er mucho sød.

Eftermiddagen er ikke blevet brugt til det store, dog blev der forsøgt noget birding - som til slut endte ud i, at vi hastede ud med net og hele molevitten, for at napse en mega flok på +800 mursejlere, som i flere minutter lå lavt og fouragerede. Vi kunne dog snildt have sparet os for besværet, for da alting var sat op, var der ikke mange flere end 0 mursejlere tilbage her på sydspidsen! Øv - men nu er tingene klar, til at hvis nu det skal ske igen.

Aftensmaden taler vi ikke højt over, men jeg lystede at lave min så velkendte pastabrød! Smagen var smuk, men udseendet kan sendes til vorherres gudsforladte hus - ingen fotos er taget, og det må blive en ommer engang i weekenden måske….

Alle er trætte, og i morgen venter der en stor dag med nordvesten vind og 500 fugle i nettene - med kvaliteter som 2 høgesanger, 3 flodsanger, 1 gulbrystet værling, 1 lille rørsanger, 1 bleg gulbug, 1 musvit, 1 sortstrubet sanger, 2 munke og hvis heldet er med os -> årets første vendehals. Vi er spændte og glæder os!

Nu vil vi i seng og lade op.

Knus til jer alle sammen - de gladeste hilsner Anton