Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2019 (111)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Blæsevejr og regn ØV - dårligt for trækket- OPDATERET!

tirsdag 11. september 2018
flere Spurvehøge end småfugle i nettet - så vi måtte gøre noget!
af Lars Ulrich Rasmussen & Rainer Ebel & Hans

haven 11 sept 2018 gedser

Dagens blæsevejr med regnbyger var vist kraftigt medvirkende til, at der godt nok blev set rovfugletræk på Odden, men ikke de store tal. Det mest bemærkelsværdige var synet af en ung Steppehøg, der næsten blev blæst ind i hovedet på Anders derude.

Vi kunne se adskellige Spurvehøge over haven og selvom vi kun kunne holde nettene åbne en times tid, fik vi fanget 5 Spurvehøge i høgenettene i det åbne område. Spurvehøgene blev tydeligt vis meget tiltrukket af Rainers skraldeposefugl, der blafrede i vinden.

Lars, Rainer og Hans besluttede at gå en tur med lygte og ketcher til aften - i håb om lidt fangst, for vejret var ideelt til det: Blæsende, mørkt og regnfuldt! Neden for stationen var der ikke rigtig noget, så vi tog til Birkemose og gik langs stranden sydpå. Kort efter ankomst var der et par øjne, der lyste i klitten: Var det en kat? Næh, det måtte afvises, da øjnene steg til vejrs og forsvandt nordpå. Vi var enige om, at det var en ugle, vi havde set, sndsynligvis en mosehornugle, der netop holder til sådanne steder under trækket. Desværre så vi ikke mere til den.

Ved stranden fik vi øje på en vader, og den var mere samarbejdsvillig: Rainer fik ketchet den og dermed osse mærket sin første Stor Præstekrave - en ungfugl.

 2018 09 11 stor praestekrave Birkemose IMG 1228

Stor Præstekrave, Ringed Plover, 1. kalenderår, får sit "personnummer"

Spurvehøg/Sparrowhawk 5

Munk/Blackcap 1

Gransanger/Chiffchaff 1

Grå Fluesnapper 1

Nu går vi og venter og håber på at vinden snart slår om i nordvest, så vi igen kan fange fugle i haven.