Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2022 (138)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Halvvejs i Marts

fredag 15. marts 2019
af Anton Herrig Liebermann

Jeg havde rigtig lagt i kakkelovnen til noget stort i går på bloggen, og det vil jeg lige starte med at undskylde. Jeg havde glemt at medregne, at kalenderen siger marts. Derfor kunne det godt have givet en ederfugl, en gås eller en skallesluger. Jeg prøvede i hvert fald, og var først hjemme ved 23 tiden. 3,5 time i sjaskende regnvejr - vadende over marker og enge og strand - ihærdighed belønnede sig ikke. Den eneste fugl jeg så var en fasan, som havde fundet et rigtig godt sted et par meter over jorden - totalt uden for alle ringmærkers rækkevidde.

Lad os glemme i går nat! Og fokusere på i dag. Nettene stod top klar klokken 05.55 - og vinden havde lagt sig ganske ok (11 m/s sv) i forhold til de sidste par dage. Omkring 200 netmeter kunne dog stå ganske fint, og det gav da også lidt fugle. Hele 11 nymærkninger gav dagens indsats, og en ung havørn hængende over stationen i store dele af morgenen. 3 havlitter lå tæt på stranden, og der var godt gang i ederfugletrækket i dag. Flokke af bram og glisgæs krydsede også Gedser Fyrhave!!!

Kort før lukkerunden dukkede Gert op. Han smuttede med på runden, og blev belønnet af en sangdrossel, som blev ny årsart for ham. Udover drosslen, så viste en flot gammel han af grønirisk sig også fra den bedste side! Jeg glemte dog at få billeder af begge - så måske Gert kan sende et - så vi kan få et billede på dagens blog??

Today’s ringing:

Jernspurv / Dunnock - 2
Solsort / Blackbird - 1
Sangdrossel / Song Thrush - 1
Blåmejse / Blue Tit - 2
Musvit / Great Tit - 3
Bogfinke / Chaffinch - 1
Grønirisk / Greenfinch - 1

Total: 11

Kort efter standard begyndte det som de havde lovede, et modbydeligt regnvejr at starte over odden. Heldigvis sad vi inde i den varme stue og så billeder fra alverdens ture - og fik timerne til at gå med snakke om diverse drømmerejser - indtil Vibeke og datter kiggede ind. Lige pludselig var stationen fuld af liv, hvilket var dejligt efter et par dage uden fugle og mennesker stort set. Og de kunne endda også berette om en snarlig udskiftning af alle fugleposerne til et meget smartere pose system - så det bliver jo spændende, når det engang bliver igangsat. Vi følger spændt med.

Nu er aftensmaden fordøjet, og jeg er på vej i seng. Vejret er perfekt for endnu en gåtur på stranden, men jeg har mistet modet! Jeg har brug for noget forår….. Så i får “sku” lige en fugl jeg ringmærkede for præcis et år siden 3331 km sydøst fra Danmark - bare for at give bloggen lidt farver ;)

sortstrubsSortstrubet Sanger - kun set 1 gang i Danmark i 93 på Møn! Skal dette forår blive den næste? Gedser er et godt bud.

De gladeste hilsner Anton