Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2022 (138)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Lørdag på sydspidsen

lørdag 16. marts 2019
af Anton Herrig Liebermann

Vær hilset GFU blog!

16mar jernEn af dagens jernspurve! Der begynder virkelig at komme igang i dem.

Ja, hvad er der mon ellers at berette om i dag? I fyrhaven er der ikke sket meget. Igen igen var det blæserigt at åbne nettene i morges, og kun 90 netmeter kunne stå. Der var dog smuk blå himmel det meste af morgenen, og solen ramte odden ganske udemærket i dag. Og morgnen blev dog ganske fint med hele 14 nymærkninger inden jeg lukkede klokken 11. En havørn lå over haven, en grønsisken hyggede sig i trækronerne, et par havlitter lå tæt på stranden og en stær gav forårsstemning. Ingen klager fra fyrhaven, hvis vi altså tager vejret som forbehold!

Today’s ringing:

Jernspurv / Dunnock - 2
Solsort / Blackbird - 2
Blåmejse / Blue Tit - 5
Musvit / Great Tit - 3
Bogfinke / Chaffinch - 2

Total: 14

16mar blamDagens topscore med 5 fugle - Blåmejsen.

Mere spændende var det dog for Louis på odden, som gik andefugle amok. Først 5 nilgæs blev det til trækkende øst tidligt på dagen, efterfulgt af en adult han kongeederfugl senere op af dagen. Gert ville være med til den fest - så han kiggede forbi stationen ved 10 tiden, og smuttede ud på odden næsten med det samme! Han var dog lige inde og aflevere lidt litteratur til Canada, så jeg har lidt at “savle” over, inden det hele bliver en realitet.

Det var ikke slut med besøg for denne dag. Vibeke kiggede ind kort efter Gert - og hun kom bestemt ikke tomhændet. I en pose havde hun 2 nye rullemadrasser til det ene værelse, og i den anden havde hun en så fin lille gave med til mig - i form af et stykke varme top egnet ringmærker handsker til Canada. Så hvis det nu skulle gå hen og blive minus 40 grader igen, så er jeg top tunet og klar. Igen igen igen, tusind tak for denne lille overraskelse Vibeke…..

Regnen indtog odden lidt 14, og har regnet næsten uafbrudt indtil nu. Det er nogle skøre dage disse med regn hele eftermiddage - men vi har da kunne klare standarden de sidste par dage - så hvad er der at klage over??

I morgen lover de dog lidt regn fra 9 tiden! Vi må følge med og se.

De gladeste hilsner Anton