Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2022 (138)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Mågebonzana

mandag 18. marts 2019
af Anton Herrig Liebermann

En morgenrunde klokken 05.30 kunne hurtig klargøre, at jeg skulle ind under dynen igen. Vinden stod i en god middelvind på 15 m/s fra vest, og vilde vindstød på over 20 m/s. Ikke den bedste opskrift til mærkning. Derfor skyndte jeg mig lidt ind under dynen igen, kunne mærke at min krop var ret træt!

Vågnede ved omkring 7:20, og ville ud på odden. Blev dog forhindret af nogle gode truende regnbyger, som jeg ikke rigtig gad ud i - så valgte i stedet at finde kost, støvsuger og gulvklud frem, og give gulvet en fin omgang.

Ved middagstid var bygerne trukket stort set over, og vinden lå stadig godt i vest, så besluttede mig for at tage nogle timer på odden. En immature havørn lå over stationen ved ankomst til odden, men det var så også det. Ikke mange ederfugle blev det til - og faktisk ikke særlig meget træk generelt i dette ekstreme blæsevejr. Blæsevejret gjorde dog at mågerne lå helt inde ved kysten og kæmpede mod vinden - hvilket betød, at jeg kunne stille mig i læ af buskene ved odden og få tjekket godt op på mine så uendelige lange studier af måger. Det startede dog fint, ved at jeg hurtig fik noteret 3 dværgmåger, som lå lige nede foran spidsen og legede i de så gode bølger. 2 gamle og en ung!

18mar dvaergmageadAdult Dværgmåge

18mar dvaergmak1k2k dværgmåge

18mar haetmakAdult hættemåge leger rosenmåge

Efter 4 timer var jeg blevet godt kold, og efter at have tjekket alt for mange måger - besluttede jeg mig for at tage hjem. Var ret ked af, at jeg endnu engang ikke måtte skrive kaspisk måge i notesbogen - men det må vel komme en dag! Jeg vidste dog på daværende tidspunkt ikke, at i dag skulle være dagen.

For ved ankomst til porten indtil engen foran stationen, lå der en flok på 20-30 sølvmåger ude over havet. Fik hurtig øje på en god kandidat til kaspisk, og så var den i hus! Endelig endelig endelig var det min tur til at få noteret den kaspiske måge i bogen. Bestemte den til en 2k, og fuglen var yderst flink, og lå længe og legede med hættemågerne, så man rigtig kunne studere den, og få taget nogle skarpe skud.

18mar kasperDagens helt store helt - Kaspisk Måge 2k.

Hans kom forbi her til aften, og fortalte om hans eventyr mod nord. Vi fik tjek på nogle praktiske ting, og drømt om den store dag der kommer i morgen. 6 m/s fra NV, skyfrit og 7 grader - efter med mere end en uge med elendigt vejr, så kan det kun blive en succes! Første ryk rødhalse og fuglekonger må komme snart, men klager ikke hvis den bare står på et par mejser! Bliver dejligt at kunne få smækket nogle garn op.

18. marts var god - men lad os drømme om en endnu bedre 19. marts! GFU - nu rykker det……

De gladeste hilsner Anton