Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2022 (138)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

The push of spring

tirsdag 19. marts 2019
af Anton Herrig Liebermann

Ja! Man skulle tro bloggen var engelsk, men synes bare overskriften lød bedre på engelsk end på dansk - så det tager vi med uden at tænke mere over det! Men HEY! Sikke en dag på GFU! Returneringen af fuglene - eller maks forårsstemning var de 2 overskrifter jeg overvejde til en titel - eller i hvert fald 2 overskrifter som passer ret godt ind på dagens oplevelser!

Det startede smukt med klar himmel, og flot rødlig solopgang! Under netåbningen i mørket kunne et par kaldende rødhalse høres, så allerede der var forventningerne enorme for dagens mærkninger! Nu kunne der i hvert fald konstateres, at fugle var der med hundred procents garanti kommet i løbet af nattens svage vinde! OG vinden var endda faldet så meget, at jeg kunne slå samtlige net op. Fedest!

19mar smutzenEn sød gærdesmutte i morgenlyset!

Første runde gav da også fint med fugle taget årstiden i betragtning, men ikke overvældende overhovedet. Anden runde var bedre, og tredje blev sidste hul på stammen for i dag - før det døde totalt ud til fjerde. Jernspurv var dagens helt vilde fugl - mange fugle kunne høres i de forskellige krat under morgentimerne, og hele 11 fugle fik ring på. Jeg havde håbet på lidt flere rødhalse, men vi må vel bare vente i spænding til de næste par dage. Ingen fuglekonger eller rødtoppet i dag, mærkeligt nok! Vejr og tid var ellers perfekt.

Og en enkelt ny årsart blev det da også til på GFU’s 2019 mærkningsliste

19mar gronsis2k han grønsisken

Det døde alt for meget ud ved middag med 2 runder med 0 fugle, så lukkede det hele ved 11 tiden. På en smuk blå himmel begyndte rovtøjet at røre lidt på sig, med 2 røde glenter legende over fyrhaven og 6 musvåger rygende mod nord. Den velkendte immature havørn stod igen i dag på marken. Den må vel begynde at kende mine runder rundt?

Today's ringing:
Gærdesmutte / Wren - 2
Jernspurv / Dunnock - 11 + (1 recapture)
Rødhals / Robin - 5 + (1 recapture)
Sangdrossel / Song Thrush - 0 + (1 recapture)
Solsort / Blackbird - 1 + (2 recaptures)
Blåmejse / Blue Tit - 1 + (1 recapture)
Musvit / Great Tit - 4 + (1 recapture)
Skovspurv / Tree Sparrow - 3 + (1 recapture)
Bogfinke / Chaffinch - 6
Grønsisken / Siskin - 1
Dompap / Bullfinch - 2
Gulspurv / Yellowhammer - 1 + (2 recapture)

Total: 37

Efter lukningen skyndte jeg mig lidt at bage en banankage! Kan jo ikke lade være med sådan et vejr vi havde her til middag. Vi ved jo allesammen godt, at GFU ånden lyder således: solskin = kage. Så så så nu står der en færdigbagt lækker kage i køkkenet, hvis nu man skulle få besøg i en af disse herlige forårsdage.

Og mht. besøg, så kommer der et filmhold i morgen, som er i fuld gang med at lave en dokumentar omkring fugle og ringmærkning. De skal filme her på GF 2 dage, og være lidt med rundt ved nettene. Jeg er helt sikker på det nok skal blive en succes - også har jeg jo en yderst delicious kage at byde på nu! Så vi er top klar til fornemt besøg.

Eftermiddagen blev brugt på en gåtur mod Gedser by. Jeg skulle shoppe lidt ind, og i dette fine vejr hev jeg kikkerten om halsen - og fik birdet rensningsanlægget og stranden på vejen. Det gav nogle fine flokke af kvæker- og bogfinker , nogle sangdrossler, vågetræk, stære syngende, fint med mejser og solsårter - ikke noget vildt, men bare skøn forårsstemning! Højdepunktet var dog 2 havlitter, der lå helt vildt tæt på kysten i perfekt lys - smukke dyr og en skam kameraet ikke var med.

19mar gfuGedser Fyrhave i dagens smukke lys

Aftensmaden er væk, dataen er tastet ind og nu har Kim lige meldt sin ankomst (21.15)! Sikke en overraskelse….. Så nu vil jeg uploade bloggen, så han kan opdatere mig med en masse gode nyheder siden sidst…

I morgen skulle det blæse lidt mere fra SV! Men så længe det ikke regner, og det ikke stormer - så er der ingen klager herfra! Vi må se hvad der sker.

De gladeste hilsner Anton