Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2019 (107)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

En anden dag

fredag 12. april 2019
af Alejandro Corregidor Castro

Ikke så meget jeg kan fortælle. Vejret har været ensartet i disse dage: kold starten og vind fra runde tre. I alt, lidt mere fugle end i går (11), men ikke så mange arter. Vinden fra østen er ikke så godt!

Det ser heller ikke godt ud til i morgen, fordi vinden vil blive stærkere, og det er mulighed for at regne. Jeg bruger 34 fugle til 4000 og jeg forlader på søndag, er det en Mission: Impossible? Tiden vil fortæller.

Men intet problem! Når jeg kommer tilbage til Odense, flere musvitter venter for mig. Sammen med Syddansk Universitet, har vi placeret cirka 100 fuglekasse, og dette år (indtil nu) har vi 52 kasser med fugle (vi håber for lidt mere). Dette projekt er meget vigtigt, fordi det giver forskellige elever mulighed for at blive involveret med fugle, samt at forstå forskellige parametre for fuglens økologi. Sidste år skrev jeg min kandidats rapport om disse fugle, og prøvede jeg at forstå, hvordan temperatur påvirker unge fugle tidlige udvikling. Du kan følge vores eventyr her: https://www.facebook.com/groups/SDUbirds/

Today´s ringing:

Rødhals / Robin:   -   (5)

Gransanger / Chiffchaff:     -     (1)

Fuglekonge / Goldcrest:     -     (3)

Jernspurv / Dunnock:     9    (2)

Musvit / Great tit:     -      (1)

Bogfinke / Chaffinch:      2

Blåmejse / Blue tit:    -     (2)

Total:    11   (14)

Vi ses i morgen,

Alex