Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (129)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Vind og få fugle

lørdag 30. juli 2016
En dag med masser af blæst, og kun 13 nymærkninger fra 4 til 11.
af Anton Herrig Liebermann

Nu blev det min tur til at skrive lidt herinde, og ja, overskriften siger sig selv. Da alarmen ringede 03.55, var jeg dog ret optimistisk alligvel, men det skal man jo være, når man befinder sig på en af Danmarks bedste lokaliteter. Blæsten blev dog hurtig en udfordring, og som morgenen skred frem, lukkede vi stille og roligt nettene runde efter runde, så vi til sidst kun havde et par net tilbage. De første 3 runder gav ingen fugle overhovedet, men på 4 runde røg der endelig 2 fugle i, men de var dog begge to ringmærket i forvejen, så det var først på 5 runde, at vi kunne pille den første nymærkning ud. Der var så god tid mellem runderne, at jeg fik ordnet et nederste fag i et net, imens Simon fik klippet lidt buske, så der er plads til at man kan gå rundt. Klokken 11 var alle net lukket, og efter frokosten var jeg temmelig død. Lidt søvn var derfor påtrængende, man sover jo ikke særlig meget på fuglestation, så jeg satte en alarm til klokken 17. Vi ville nemlig se om ikke eftermiddagstimerne kunne få dagstotalen bare en lille smule op, men ak!, ikke en eneste nymærkning blev det til, kun få aflæsninger kunne eftermiddagen bringe. Mens jeg lå og boblede smuttede Simon ud på Odden, men det gav vidst ligeså lidt, som vi havde haft i nettene, så han var hurtigt tilbage på stationen. Nu hvor det ikke var nogen fuglemæssig succes i dag, så kan man jo glæde sig over alle de besøg vi får, grundet Klaus Mallings fine fund af Jomfrutranen. Altid venlige Jens Mikkel Lausten var lige et hurtigt smut forbi, inden han blev hastet afsted på en melding om at den nu var på plads. Kan se han fik den, så det var jo godt det endte lykkeligt.

Nå men i får lige de 13 nymærkninger det blev til.
Totals from today: Icterine Warbler / Gulbug - 3, Lesser Whitethroat / Gaerdesanger - 4, Whitethroat / Tornsanger - 1, Willow Warbler / Loevsanger - 1, Tree Sparrow / Skovspurv - 2, Goldfinch / Stillits - 1, Linnet / Tornirisk - 1


Nu er aftensmaden fordøjet, og et afsnit af en serie jeg følger med i, er sat i gang, også mon ikke øjenlågene ligeså stille falder i, så jeg er klar, når alarmen ringer klokken 03.55. Det var alt for nu, lad os håbe jeg vågner op til en forhåbentlig bedre dag ved nettene i morgen, så i også kan få nogen billeder på bloggen.