Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2019 (231)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Blæsende men smuk mandag!

mandag 12. august 2019
af Anton Herrig Liebermann

Bloggen bliver i den sene ende i dag, og der er der en god grund til. Håber det er ok for jer! Vi besluttede nemlig at smutte på natfangst, grundet de lover regn i morgen tidlig. Man ved aldrig om det holder, så vi står op alligevel 04.30 og tjekker. Natfangsten gav en 1k mudderklire, men grundet fin belysningen fra måne og stjerner og ingen vind, ja, så var forholdene ikke optimale. Vi var dog ganske få meter fra en for stationen ny mærkeart - en stenvender. Den ville dog ikke det samme som os, hvilket giver en lidt bitter smag i munden nu. Af andre ting set på stranden kan nævnes store præstekraver 3 og en enkelt ryle sp.

muderklire13aigHer et foto af nattens gevinst.

Selve dagen i dag var lagt i kakkelovnen til at blive kæmpe stor, men vi fik ikke helt som lovet. Lidt broget fluer og rødstjerter blev det dog til. Gærdes og torns pyntede stadigæk dagstotalen, også fik Ana endda en ny lifer i form af en ung karmindompap, som gæstede nettene her denne eftermiddag. 

Total rining:
Skovpiber / Tree Pipit - 2
Nattergal / Thursh Nightingale - 1
Rødstjert / Common Redstart - 12
Sivsanger / Sedge Warbler - 2
Rørsanger / Reed Warbler - 2
Gulbug / Icterine Warbler - 6
Gærdesanger / Lesser Whitehtorat - 17
Tornsanger / Common Whitethroat - 16
Havesanger / Garden Warbler - 3
Munk / Blackcap - 1
Løvsanger / Willow Wabler - 5
Broget Fluesnapper / Pied Flycatcher - 8
Skovspurv / Tree Sparrow - 1
Karmindompap / Common Rosefinch - 1
Gulspurv / Yellowhammer - 2

Total: 76 new ringed.

I dag var det N2 der fik en tur med haren, så det måtte vi lige ordne inden den stod på lækker aftensmad. Vibeke kiggede også ud hen over middag, og havde lækre jordbær og ærter med til holdet bag de altid så flinke GFU.

Ikke mange ord for i dag! Sønderjyske spillede ikke en særlig god omgang, så skal lige synke det - før jeg er fit for fight igen! GFU teamet er dog maks klar til det store ryk. Kommer eller kommer der ikke regn i morgen? Vands eller ik?

De gladeste hilsner Anton