Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (74)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Så kom jeg lige en tur i skammekrogen...

mandag 26. august 2019
- men det kan der også komme noget godt ud af
af Susanne Primdahl

Det var dejligt at vågne op frisk og veludhvilet efter en god, lang nattesøvn, hvor der blev rettet op på den foregående nats søvnunderskud. Det kan nogle gange være lidt svært, når man ikke vil gå glip af noget, og lørdagens natsværmerarrangement lokkede for meget, så jeg kom alt for sent i seng den aften.

Her til morgen blev nettene åbnet i 19 graders varme, og da solen stod op, valgte den at gøre os selskab resten af dagen. Blå himmel kun med antydning af lidt hvidt hist og pist.
Vi har haft vinden i øst og med en styrke på bare 2-4 m/s, så det blev en varm dag. Da vi lukkede nettene ved standardtidens udløb kl. 10.45, viste termometeret allerede 23,4 grader.

Morgenens 5 timer gav et udbytte på 73 ringmærkede fugle og 18 aflæsninger. Fuglene blev primært fanget fra morgenstunden, og da vi lukkede, var de helt klart startet på en tidlig siesta.

Men jeg kan nok ikke trække fortællingen om skammekrogen længere.
Det skete allerede efter 2. runde, at jeg havde en fin Skovsanger. Den skulle have lidt ekstra opmærksomhed for at være sikker på arten, for den 2. primary var lidt kort. Den forblev Skovsanger, og da jeg havde taget alle øvrige mål, slap jeg den....
men uden ring!
Uha da da, uha da da da da, for nu at forblive lidt i ordspillet fra i går med De Nattergale. Vi har nemlig også ringmærket to Nattergale i dag.

Se bare her en vigtigper, som ser nærmest hoverende ud, fordi den fik snydt sig til at komme af sted uden ring.

Skovsanger 1K
1K Skovsanger

Skammekrogen blev 3 timer ved pc'en i eftermiddag, men så var vores fotodatabase også færdig med filstruktur på plads og alle billeder fra de seneste 6 dage importeret og sorteret.
Så der kom trods alt noget godt ud af min brøler i morges, men jeg ærgrer mig dog stadig over, at det lige skulle være Skovsangeren.

Der skete også rigtig gode ting i dag - f.eks. fik Ramón en ny ringmærkningsart, da Vagn på et tidspunkt kom tilbage fra en netrunde med hele to Rødtoppede Fuglekonger.

Rodtoppet fuglekonge
1K Rødtoppet fuglekonge han

På en af de sidste netrunder fik jeg fingrene i nettet ved en fugl med noget bid i. Den gamle, seje hud holdt til det, og jeg kunne glæde mig over en af de arter, der står mit hjerte nært - en skøn opkomling af en Rødrygget Tornskade.
Fantastisk smukke fjer sådan en ungfugl har, når man kommer tæt på.

Rodrygget tornskade
1K Rødrygget tornskade

Ramón åbnede net igen sidst på eftermiddagen og er blevet ved indtil kl. 20.30, så de sidste tal må komme i en opdatering af dagens blog i morgen. Jeg kan dog sige så meget, at der var stor glæde hos både os og et par gæster, da en netop ringmærket Vendehals blev fremvist lidt tidligere på aftenen.

Vendehals fremvises
1K Vendehals fremvises

Dagens fangster: Nymærkede (aflæste)

Nattergal / Thrush Nightingale   2 (0)
Rødstjert / Redstart   2 (0)
Kærsanger / Marsh Warbler   1 (0)
Rørsanger / Reed Warbler   1 (0)
Gulbug / Icterine Warbler   1 (1)
Gærdesanger / Lesser Whitethroat   27 (11)
Tornsanger / Common Whitethroat   13 (3)
Havesanger / Garden Warbler   2 (1)
Munk / Blackcap   7 (1)
Gransanger / Chiffchaff   0 (1)
Løvsanger / Willow Warbler   11 (0)
Rødtoppet fuglekonge / Firecrest   2 (0)
Grå fluesnapper / Spotted Flycatcher   1 (0)
Broget fluesnapper / Pied Flycatcher   1 (0)
Rødrygget tornskade / Red-backed Shrike   1 (0)
Stillits / Goldfinch   1 (0)

I alt   73 (18)